Asiaproosa

Asiaproosa on tietokirjallisuutta, joka on tarkoitettu luettavaksi ja nautittavaksi. Perinteisistä tietokirjagenreistä asiaproosaan kuuluvat mm. elämäkerrat, historiateokset, ajankohtaiset aiheet jne. Mikään inhimillinen, tai kosmologinen sen puoliin, ei ole asiaproosalle vierasta, sillä aihetta tärkeämpää on sen käsittelytapa. Asiaproosateos on kuin romaani mutta totta. Asiaproosaa lukiessa voi uppoutua toisen ihmisen elämään tai vieraisiin maailmoihin, avartaa maailmakuvaansa, innostua pohtimaan asioita uusilta kanteilta, hätkähtyä, järkyttyä, innostua, oppia, oivaltaa ja ennen kaikkea nauttia sanojen virrasta paperilla tai lukulaitteella ja ajatusten virrasta päänsä sisällä. Maailmalla asiaproosa tunnetaan mm. nimillä literary non fiction, narrative non fiction ja sakprosa.  Myös psykologia-, kasvatus- ja bisnes-kirjat kuuluvat osastomme tuotantoon.

Henrikki Timgren

Kustantaja

010 6836 248

Henrikki Timgren

Kaisa Uusipaikka

Kustannustoimittaja

010 506 0225

Kaisa Uusipaikka

Olen syntynyt Turussa ja opiskellut Turun yliopistossa englannin kieltä ja kirjallisuutta. Aloitin Like Kustannuksessa vuonna 1999 ja siirryin vuonna 2001 WSOY:lle.

Joel Kontro

Kustannustoimittaja

050 433 3235

Joel Kontro

Maailmasta kiinnostunut kulttuurin ja urheilun kohtuukäyttäjä.

Joni Strandberg

Kustannuspäällikkö

010 506 0244

Joni Strandberg

Tulin WSOY:lle Helsingin Yliopiston historian laitokselta korkeakouluharjoittelijaksi vuonna 2005, ja siitä lähtien olen tehnyt töitä erilaisten tietokirjojen parissa tietosanakirjoista käsityökirjoihin. Asiaproosan olen kuitenkin tuntenut aina omimmaksi alueekseni. Urani sykähdyttävin hetki tähän mennessä on ollut kuunnellessani Ville Kivimäen Tieto-Finlandia-puhetta kirjasta Murtuneet mielet. Olen BoPo eli yksi Bonnierin Polkupyöräilijöistä.

Sulje
Kuvat © Aapo Huhta