Kotimainen kaunokirjallisuus

Werner Söderström Osakeyhtiö on perinteikäs kustantamo, joka on julkaissut suomenkielistä kirjallisuutta jo yli sadan vuoden ajan. Vaalimme monipuolista, laadukasta kirjallisuutta ja etsimme aina uusia, lahjakkaita kirjoittajia.

Anna-Riikka Carlson

Kustantaja

010 5060 256

Anna-Riikka Carlson

Anna-Riikka Carlson luotsaa kotimaisen kaunokirjallisuuden toimitusta ja ilmoitti jo kouluaikoina haaveammatikseen jonkun rohkean ja näkemyksellisen ihmisen taustatukena toimimisen. Haave toteutui, ja hän saa toimia kustannustoimittajien ja kirjailijoiden työn tukena. Kirjojen lisäksi rakkaita asioita hänelle ovat muun muassa kansallispuistot, kirjeiden kirjoittaminen ja keskustelut, joissa vastakkaisista näkemyksistä syntyy jotain rakentavaa.

Mikko Rouhiainen

Toimituspäällikkö

010 5060 240

Mikko Rouhiainen

Mikko Rouhiainen on lohjalaissyntyinen toimituspäällikkö, joka rauhoittuu katselemalla vanhoja Patakakkosia. ”Se on kuin kävelisi metsässä”, hän toteaa suhteestaan kirjallisuuteen. Rouhiainen on lukupiiri Nahkaesiliinan perustajajäseniä.

Lari Mäkelä

Kirjallinen tuottaja

010 5060 232

Lari Mäkelä

Lari Mäkelä on WSOY:n kotimaisen kaunokirjallisuuden osaston kirjallinen tuottaja. Hän on antanut palautteita, editoinut tekstejä ja tukenut parhaansa mukaan kirjailijoita vuodesta 2000 lähtien.

Samuli Knuuti

Kustannustoimittaja

-

Samuli Knuuti

Samuli Knuuti oppi lukemaan vuonna 1975 ja harjoittelee sitä ahkerasti vieläkin. Valmistuin vanhempien iloksi Helsingin yliopistosta vuonna 2002 yleisestä kirjallisuustieteestä ja teoreettisesta filosofiasta: sitä ennen ja sen jälkeen olen tehnyt töitä journalistina siellä & täällä ja kotimaisen kaunokirjallisuuden kustannustoimittajana WSOY:llä. Luen kaikkea, mutta eräkirjallisuutta en ymmärrä. Rakastan viihtyä, mutta en pelkää nähdä vaivaa. Erityisiä kiinnostuksen alueitani ovat kielellisesti irrotteleva ja lajityyppien aitoja kaatava proosa, jälkimoderni fiktio, kauhu, scifi ja populaarikulttuuri noin yleensä. Ilo, leikki, syvyys!

Silja Koivisto

Kustannustoimittaja

010 5060 217

Silja Koivisto

Silja Koivisto nauttii hienosta lauseesta tai säkeestä, vetävästä tarinasta, kaikesta mikä koskettaa. Kirjat ja elokuvat ovat hänelle usein todempia kuin ympäröivä todellisuus. Hän on ollut kustannustoimittajana vuodesta 2005 lähtien ja pitää etuoikeutena saada työskennellä lahjakkaiden ja luovien ihmisten kanssa.

Martti Ruokonen

Graafinen suunnittelija

010 5060 136

Martti Ruokonen

Sulje
Kuvat © Aapo Huhta