Ajankohtaista

03.05.2017 Uutiset

Harri Nordellin Hajo Tanssiva karhu -ehdokkaana

Harri Nordellin runokokoelma Hajo on yksi kuudesta Tanssiva karhu -palkintoa tavoittelevasta runoteoksesta. Neljäntuhannen euron palkinto jaetaan Kajaanin Runoviikolla 5.7.2017.

Harri Nordell: Hajo

Elokuussa 2016 julkaistu Harri Nordellin Hajo on valittu Tanssiva karhu -runoteosehdokkaaksi. Palkintoraati kuvailee Nordellin kokoelmaa intiimiksi tutkimusmatkaksi kuolevaisuuteen ja olevaisuuteen.

”Lukija saa luvan olla ymmärtämättä kaikkea, vapautuu ja antaa runon tapahtua itselleen. Vaikka sanan merkitystä ei tiedä, sen tuntee. Runojen minimalistinen kauneus jysähtää ja avaa tien kiinnostaville assosiaatioille”, ehdokkuusperusteluissa todetaan.

Tanssiva karhu on Ylen vuodesta 1994 lähtien runoteokselle jakama palkinto. Tänä vuonna se jaetaan Kajaanin Runoviikolla 5.7.2017. Palkintosumma on 4 000 euroa. Palkintoraatiin kuuluvat puheenjohtajana kirjallisuuskriitikko Fredrik Hertzberg, Ylen kulttuuritoimittajat Minna Joenniemi ja Marit Lindqvist sekä näyttelijä ja tuottaja Erja Manto.

Muut ehdokkaat ovat Erkka FilanderTorso (Poesia), Catharina GripenbergHandbok att bära till en dräkt (Schildts & Söderströms), Sirpa KyyrönenIlmajuuret (Otava), Tiina LehikoinenMulta (Poesia) ja V.S. Luoma-ahoMantra (Poesia).

Harri Nordell. Kuva: Timo Jakonen.

 

Lisää uutisia

Katso kaikki