Ajankohtaista

14.02.2017 Uutiset

Kati Kovácsin Kamileen labyrintti on Sarjakuva-Finlandia-ehdokas

Kymmenes Sarjakuva-Finlandia-tunnustuspalkinto jaetaan Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaalilla maaliskuussa 2017.

Kati Kovácsin Kamileen labyrintti on Sarjakuva-Finlandia-ehdokkaana. Valintalautakunnan perustelut ovat, ”Absurdit skenaariot ja asetelmat ovat Kati Kovácsin tavaramerkki, ja Kamileen labyrintti jatkaa tällä tiellä. Sarjakuvan perusasetelma on erikoinen ja tarinan romanssi-mysteeriä on hauska seurata kuuron protagonistin kautta. Kamileen labyrintti on ajaton, itsenäinen ja uniikki sarjakuva perheestä, rakkaudesta ja kaikesta siltä väliltä.”

Sarjakuva-Finlandia-tunnustuspalkinto jaetaan perjantaina 17. maaliskuuta 2017 klo 11.00 Tampereen yliopistolla festivaalin tieteellisen sarjakuvaseminaarin Tampere Kuplii Goes Academicin yhteydessä.

Vuoden 2017 palkinnon saajan valitsee muusikko AW Yrjänä. Tunnustuspalkinto myönnetään kotimaiselle tekijälle yksin tai yhdessä toisen osapuolen kanssa tekemästä ansiokkaasta sarjakuva-albumista. Palkintosumma on 5 000 euroa. Ehdokkaaksi asetettiin yhteensä 65 sarjakuva-albumia.

Tampere Kuplii ry:n asettama nelihenkinen valintalautakunta luki tarkkaan kaikki teokset ja totesi niiden tason jälleen kerran korkeaksi ja valinnan vaikeaksi. Lautakunta valitsi ilmoitettujen sarjakuva-albumien joukosta kymmenen ehdokasta palkinnonsaajaksi. Teosten saatavuus- yms. tiedot ja painatuskelpoiset kansikuvat löytyvät Sarjakuva-Finlandian www-sivuilta (http://www.sarjakuvafinlandia.fi/teokset.html).

Vuoden 2017 valintalautakunnan jäsenet ovat Laura Antola, Minna Haverinen, Toni Jerrman ja Atte Timonen.

Teosten painatuskelpoiset kansikuvat löytyvät osoitteesta: www.sarjakuvafinlandia.fi/teokset

Tiedote

Lisätietoja: www.sarjakuvafinlandia.fi; Kyösti Koskela, puheenjohtaja, Tampere Kuplii ry, kyosti.koskela@uta.fi, 050 572 8777.

Arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt: tiedotus@wsoy.fi

 

Lisää uutisia

Katso kaikki