Ajankohtaista

13.12.2016 Uutiset

Sanna Iston ja Sami Saramäen Maan alaiset -teokselle Arvid Lydecken -ehdokkuus

maan-alaiset-kansikuva

Suomen Nuorisokirjailijat ry myönsi Sanna Iston Maan alaiset -teokselle Arvid Lydecken -palkintoehdokkuuden. Sami Saramäen kuvittama seikkailu vie maanalaisten salaisuuksien pariin lumoavaan Suomenlinnaan, maan pinnalle ja sen alle. Koskettavassa ja jännittävässä seikkailussa Metuli-tyttö joutuu silmäkkäin linnakesaaren monivaiheisen menneisyyden – ja sitä kautta itsensä kanssa. Kirja herättää kiehtovan kysymyksen siitä, keitä me pohjimmiltaan olemme.

Suomen Nuorisokirjailijat ry jakaa vuosittain kaksi perinteikästä kirjallisuuspalkintoa: Topelius-palkinnon
ansiokkaalle nuortenkirjalle sekä Arvid Lydecken -palkinnon ansiokkaalle lastenkirjalle. Vuonna 2017 kummankin palkinnon summa on 2017 euroa, ja ne myönnetään vuoden 2016 aikana ilmestyneille kirjoille. Voittajat julkistetaan 13.1.2017. Kopiosto tukee molempia palkintoja.

Raadin perustelut Sanna Iston ja Sami Saramäen Maan alaiset -teokselle:

Maan alaiset on upea lastenromaani Metuli-tytöstä, joka eräänä aamuna huomaa muuttuneensa erikoiseksi eläimeksi. Mitä tehdä, kun oma elämä viedään? Kesäinen Suomenlinna tunneleineen ja linnoituksineen on herkullinen miljöö seikkailulle. Paikallishistoria, mielikuvitus, arki ja fantasia kietoutuvat Sanna Iston teoksessa saumattomasti yhteen. Mukaansatempaava, erinomaisella kielellä kirjoitettu teos on kertomus ystävyyden voimasta sekä omien vahvuuksien ja rajojen löytämisestä.

Lue lisää kirjasta

Lisätietoja:
Tuija Lehtinen, Suomen Nuorisokirjailijat ry:n puheenjohtaja, tuileh@netti.fi
p. 040 553 1779

Haastattelupyynnöt:
Leena Salmio, lasten- ja nuortenkirjallisuuden viestinnän ja markkinoinnin tuottaja
050 366 3882, leena.salmio@bonnierbooks.fi

Arvostelukappaleet:
tiedotus@wsoy.fi

Lisää uutisia

Katso kaikki