Haluatko kirjailijaksi?

Etsitkö kirjallesi kustantajaa?

Werner Söderström Osakeyhtiö on perinteikäs kustantamo, joka on julkaissut suomenkielistä kirjallisuutta jo yli sadan vuoden ajan. Vaalimme monipuolista, laadukasta kirjallisuutta ja etsimme aina uusia, lahjakkaita kirjoittajia, kuvittajia ja muita kirjantekijöitä.

Yleisiä ohjeita:

  • Lähetä tekstisi sähköpostitse word- tai pdf-tiedostona (osoitteet kunkin kirjallisen osaston omien ohjeiden perässä).
  • Mainitse viestin otsikkokentässä käsikirjoituksesi nimi.
  • Käytä selkeää tekstityyppiä ja runsaita rivivälejä.
  • Laita mukaan nimesi, yhteystietosi ja lyhyt esittely tarjoamastasi teoksesta ja itsestäsi.
  • Meillä ei valitettavasti ole mahdollisuutta antaa palautetta kirjaehdotuksista, jotka eivät sovellu kustannusohjelmaamme.

Huom! Luovuttamalla käsikirjoituksen annat myös luvan siihen, että käsikirjoitus voidaan antaa kustantamon ulkopuolisille tahoille luettavaksi ja arvioitavaksi kustannuspäätöksen tekemistä varten. Mikäli et halua antaa käsikirjoitustasi ulkopuolisten tahojen luettavaksi, ilmoita siitä meille sähköpostitse samalla kun lähetät käsikirjoituksesi.

Kaunokirjallisuus

Innostumme omaperäisestä tyylistä, vetävästä tarinasta, sanan taiteesta – mistä tahansa, mikä vie mukanaan. Käsikirjoituksen tulee olla mahdollisimman pitkälle työstetty. Pelkkä synopsis tai juoniseloste ei riitä, vaan romaani kannattaa lähettää kokonaisuudessaan ja runoja tai novelleja tulee olla kokoelman verran.

Työtämme helpottaa, jos lisäät sähköpostiviestisi otsikkoon kuvauksen tekstin lajityypistä (esim. romaani, novelli, runokokoelma). Voit lähettää käsikirjoituksen paperisena myös postitse, mutta älä lähetä alkuperäistä käsikirjoitusta vaan kopio siitä.

Kustannustoimittajamme tutustuvat käsikirjoituksiin niiden saapumisjärjestyksessä. Vastaamme kirjeitse tai sähköpostitse, viimeistään kuuden kuukauden sisällä.

Lähetä käsikirjoituksesi osoitteeseen:
kotimainenkauno(a)wsoy.fi tai
WSOY
Kotimainen kaunokirjallisuus
PL 314
00101 Helsinki

Tietokirjallisuus

WSOY:n tietokirjallisuuden alle mahtuvat niin kertovat tietokirjat ja elämäkerrat kuin kirjat kehon ja mielen hyvinvoinnista käytännön taitoihin. Onnistuneessa tietokirjassa on usein jokin omaperäinen ja yllättäväkin tulokulma tai vahva tarinallinen imu.

Esittele viestissäsi kirjasi idea lyhyesti. Kerro mikä tekee kirjastasi erityisen kiinnostavan, mikä on sen kohderyhmä ja miten se eroaa muista markkinoilla olevista teoksista. Liitä mukaan alustava sisällysluettelo, malliluku tai koko käsikirjoitus sekä esimerkkejä mahdollisista kuvista.

Lähetä ehdotuksesi osoitteeseen: tietokirjat@wsoy.fi

Olemme sinuun yhteydessä kolmen kuukauden kuluessa.

Lasten- ja nuortenkirjallisuus

Luemme mielellämme lapsille ja nuorille suunnattuja käsikirjoituksia ja tutustumme kuvitusnäytteisiin. Otamme vastaan kokonaisia ja valmiita tekstejä, kuvituksista riittää muutama näytekuva. Lähetäthän isoista kuvallisista tiedostoista vain kevytversion tai linkin.

Jos käsikirjoituksesi on lasten- tai nuortenromaani, fantasiaromaani tai nuorille suunnattuja runoja tai novelleja, tekstin voi lähettää osoitteeseen: lastenjanuortenromaanit(at)wsoy.fi

Jos sinulla on kuvakirjateksti (kuvituksella tai ilman), lastenrunoja, kuvitusportfolio tai lapsille tai nuorille suunnattu tietokirjateksti, sen voi lähettää osoitteeseen: lastenkuvajatietokirjat(at)wsoy.fi

Pyrimme vastaamaan sähköpostitse kohtuullisen ajan kuluessa.

Sarjakuvat

Olemme kiinnostuneita korkeatasoisesti kuvitetuista, hyvin kirjoitetuista ja omaperäisistä sarjakuvista niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Mainitse viestisi otsikkokentässä sana ”Sarjakuva” sekä sarjakuvan nimi. Voit lähettää sarjakuvasta sähköpostitse kevytversion tai latauslinkin. Lähetä mieluiten valmis sarjakuva tai vähintään käsikirjoitus ja näytesivuja.

Sarjakuvat voi lähettää osoitteeseen: sarjakuvat(at)wsoy.fi. Pyrimme vastaamaan sähköpostitse kohtuullisen ajan kuluessa.