Haluatko kirjailijaksi?

Etsitkö kirjallesi kustantajaa?

Werner Söderström Osakeyhtiö on perinteikäs kustantamo, joka on julkaissut suomenkielistä kirjallisuutta jo yli sadan vuoden ajan. Vaalimme monipuolista, laadukasta kirjallisuutta ja etsimme aina uusia, lahjakkaita kirjoittajia, kuvittajia ja muita kirjantekijöitä.

Yleisiä ohjeita:

  • Lähetä tekstisi sähköpostitse word- tai pdf-tiedostona (osoitteet kunkin kirjallisen osaston omien ohjeiden perässä).
  • Mainitse viestin otsikkokentässä käsikirjoituksesi nimi.
  • Käytä selkeää tekstityyppiä ja runsaita rivivälejä.
  • Laita mukaan nimesi, yhteystietosi ja lyhyt esittely tarjoamastasi teoksesta ja itsestäsi.
  • Meillä ei valitettavasti ole mahdollisuutta antaa palautetta kirjaehdotuksista, jotka eivät sovellu kustannusohjelmaamme.

Huom! Luovuttamalla käsikirjoituksen annat myös luvan siihen, että käsikirjoitus voidaan antaa kustantamon ulkopuolisille tahoille luettavaksi ja arvioitavaksi kustannuspäätöksen tekemistä varten. Mikäli et halua antaa käsikirjoitustasi ulkopuolisten tahojen luettavaksi, ilmoita siitä meille sähköpostitse samalla kun lähetät käsikirjoituksesi.

Kaunokirjallisuus

Innostumme omaperäisestä tyylistä, vetävästä tarinasta, sanan taiteesta – mistä tahansa, mikä vie mukanaan. Käsikirjoituksen tulee olla mahdollisimman pitkälle työstetty. Pelkkä synopsis tai juoniseloste ei riitä, vaan romaani kannattaa lähettää kokonaisuudessaan ja runoja tai novelleja tulee olla kokoelman verran.

Työtämme helpottaa, jos lisäät sähköpostiviestisi otsikkoon kuvauksen tekstin lajityypistä (esim. romaani, novelli, runokokoelma). Voit lähettää käsikirjoituksen paperisena myös postitse, mutta älä lähetä alkuperäistä käsikirjoitusta vaan kopio siitä.

Kustannustoimittajamme tutustuvat käsikirjoituksiin niiden saapumisjärjestyksessä. Vastaamme kirjeitse tai sähköpostitse, viimeistään kuuden kuukauden sisällä.

Lähetä käsikirjoituksesi osoitteeseen:
kotimainenkauno(a)wsoy.fi tai
WSOY
Kotimainen kaunokirjallisuus
PL 314
00101 Helsinki

Asiaproosa

Lähetä tekstisi meille jos kirjoitat tietokirjallisuutta, joka on tarkoitettu luettavaksi eikä vaikkapa ohjeiden saamiseksi kakkujen leipomista varten. Noudata näitä ohjeita myös jos käsikirjoituksesi käsittelee psykologiaa, kasvatusta tai työelämää.

Jos kirjasi idea on kristallisoitunut niin kirkkaaksi, että saat sen puettua yhteen lauseeseen, aloita viestisi sillä. Kirjoita esittely kirjasi aiheesta ja siitä miten aiot aihettasi käsitellä. Kerro mitä sellaista sinun käsikirjoituksessa on, että se halutaan lukea. Liitä mukaan alustava sisällysluettelo lyhyin selostuksin, sekä joko koko käsikirjoitus tai esimerkkiluku.

Ehdotuksen läpikäyminen voi viedä kuusi kuukautta.
Lähetä ehdotuksesi osoitteeseen: asiaproosa@wsoy.fi

Tietokirjallisuus

Keskeisiä aihealueitamme ovat:
• hyvinvointi, terveys ja dieetit
• koti ja sisustus ja rakentaminen
• puutarha
• ruoka ja leivonta
• kädentaidot
• elämäntaito ja käytännön psykologia
• kuvitetut elämäkerrat
• muoti ja kauneus
• taide ja design
• luonto, eläimet ja retkeily
• liikunta ja urheilu
• matkailu

Mikäli projekti on vasta aihiovaiheessa, sisällytä viestiisi kirjan alustava sisällysluettelo sekä noin 5 sivua kirjoittamaasi tekstiä. Jos projekti on kuvapainotteinen, liitä viestiisi myös näytteitä kuvituksesta (lähetäthän isoista kuvallisista tiedostoista vain kevytversion tai linkin). Saatteessa on hyvä mainita kirjan kohderyhmä sekä keskeisimmät myyntiargumentit. Kun aihe tai käsikirjoitus sytyttävät, otamme sinuun yhteyttä ja ehdotamme tapaamista. Vastauksen viestiisi saat viimeistään kuukauden kuluessa viestisi saapumisesta.

Käsikirjoitukset voi lähettää osoitteeseen: palvi.kuosmanen(a)wsoy.fi

Lasten- ja nuortenkirjallisuus

Voit lähettää meille kuvakirjatekstejä (kuvituksella tai ilman), kuvitusportfolion, lasten- ja nuortenromaaneja, runoja, novelleja ja fantasiaa. Otamme vastaan kokonaisia ja valmiita tekstejä.
Työtämme helpottaisi, jos lisäät viestisi otsikkoon myös kuvauksen tekstin lajityypistä (esim. kuvakirjateksti, nuortenromaani, sarjakuva). Lähetäthän isoista kuvallisista tiedostoista vain kevytversion tai linkin.

Pyrimme vastaamaan sähköpostitse kohtuullisen ajan kuluessa. Käsikirjoitukset voi lähettää osoitteeseen: lastenjanuortenkirjat(at)wsoy.fi

Sarjakuvat

Mainitse viestisi otsikkokentässä sana ”Sarjakuva” sekä sarjakuvan/käsikirjoituksen nimi. Laajoista sarjakuvateoksista voit lähettää sähköpostitse muutaman sivun näytteen tai kevytversion. Pyydämme lisää materiaalia tarvittaessa.

Pyrimme vastaamaan sähköpostitse kohtuullisen ajan kuluessa. Sarjakuvat/käsikirjoitukset voi lähettää osoitteeseen: lastenjanuortenkirjat(at)wsoy.fi