Kustantamo

Werner Söderström Osakeyhtiö – WSOY

WSOY kustantaa monipuolisesti kotimaista ja suomennettua kauno- ja tietokirjallisuutta sekä lasten- ja nuortenkirjoja. Vuonna 1878 perustettu WSOY tunnetaan monien suomalaisten klassikkokirjailijoiden kustantajana. WSOY toimii kirjallisuuden suunnannäyttäjänä ja tuo kiinnostavimpia kirjoja niin Suomesta kuin maailmalta lukijoiden ulottuville. WSOY työskentelee pitääkseen kirjat ja lukemisen merkityksellisenä osana suomalaisten elämää sekä vaaliakseen kirjallista perintöään.

WSOY on osa kansainvälistä Bonnier-mediakonsernia, jolla on kirjankustannustoimintaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Saksassa, Ranskassa, Iso-Britanniassa, Venäjällä ja Australiassa. WSOY on osa Bonnier Books Finlandia ja sen sisaryhtiöitä Suomessa ovat Kustannusosakeyhtiö Tammi ja Readme.fi.

WSOY:n hallituksen puheenjohtajana toimii Håkan Rudels (CEO, Bonnier Books) ja ja toimitusjohtajana Timo Julkunen.  WSOY:llä on yhteiset arvot Bonnier-yhtiöiden kanssa: intohimo kustantamiseen, yksilön voima, sananvapaus ja perheyhtiön sitoutuminen. WSOY:lle tärkeää on olla luotettava kumppani kirjailijoille, kirjantekijöille, suomentajille, kuvittajille, jälleenmyyjille ja muille sidosryhmille.

WSOY:n henkilöstö toimii ammattitaitoisesti kirjallisuuden ja lukemisen hyväksi.

Bonnier Ab

Bonnier on perustettu vuonna 1804. Se on kasvanut pienestä kustannus- ja kirjakauppayrityksestä monikanavaiseksi kansainväliseksi mediakonserniksi.

Bonnier on ollut yli 200 vuoden ajan media-alalla. Se on perheyritys, jota on johtanut kahdeksan sukupolvea yhdistämällä aidon intohimon alaan sekä selkeän liiketoiminta-ajatuksen. Bonnierin toiminnassa on aina korostettu korkealaatuisia mediatuotteita, jotka syntyvät tiiviissä yhteistyössä kirjailijoiden, journalistien ja kustantamoiden kanssa.

Bonnieriin kuuluu Suomessa WSOY:n lisäksi Bonnier Publications, MTV Media, FS Film Finland Oy, Readme.fi ja kustannusosakeyhtiö Tammi.

Lisätietoja Bonnier AB:n verkkosivuilla.

Johnny Kniga

Vuonna 2002 perustettu Johnny Kniga kustantaa kirjoja sekä niille jotka eivät lue että niille jotka suorastaan ahmivat kirjallisuutta. Kniga on WSOY:n popcorn-pussi, huolettoman kevyt mutta huolellisesti rakennettu sekoitus ärsyttävää alakulttuuria, laadukkaan kieroa kaunokirjallisuutta ja hämmentävän suosittuja tietoteoksia. Knigan listalla nähdään mm. sellaisia tekijöitä kuin Jo Nesbø, Madventures, A. W. Yrjänä, Tapio Koivukari ja Duudsonit.

Vieraile Johnny Knigan verkkosivuilla.