Christophe Blain

Christophe Blain (s. 1970) on yhdessä Lewis Trondheimin, Joann Sfarin ja muiden samoihin aikoihin syntyneiden taiteilijoiden mukana ollut luomassa ranskalaisen sarjakuvan uutta aaltoa. Blainin sarjakuvissa yhdistyy 2000-luvun parhaiden ranskalaisten viihdesarjakuvien kepeys ja laaja kirjallis-kuvataiteellinen sivistys.

Maalari ja merirosvo -albumisarja kertoo taidemaalari Isaacista, joka työskentelee merirosvolaivalla saadakseen rahaa avioliittoon. Sarjasta tekee mielenkiintoisen Blainin kyky samanaikaisesti kunnioittaa ja uudistaa lajityyppiä. Maalari ja merirosvo -sarja vaalii parhaan merirosvokirjallisuuden ja -elokuvien luomaa romanttista kuvaa piraatista, sortumatta silti turhanpäiväiseen sokerointiin. Blainin merirosvojen ja taiteilijoiden elämä on hohdokkaan kuuloisista seikkailuista huolimatta lähinnä epähygieenistä, epämääräistä ja epävarmaa. Hyisille vesille -albumin jäätymiskuolemat ja Olga-albumin rehvakkaat pimustelureissut onnistuvat sekä koskettamaan että huvittamaan.

Blainin kaksiosainen poliittinen satiiri Ulkoministeriö – Diplomaattisia merkintöjä (WSOY 2012–2013) perustuu Ranskan ulkoministerin avustajana toimineen salanimi Abel Lanzacin kertomuksiin. Sekä Maalari ja merirosvo että Ulkoministeriö on palkittu vuoden parhaan albumin palkinnolla Angoulêmen sarjakuvafestivaaleilla.

Lue lisää