Elle Kennedy

Elle Kennedy (s. 1982) on kanadalainen kirjailija, joka on kirjoittanut lukuisia romanttisia, kuumia ja jännittäviä romaaneja. Kirjat ovat keränneet huikean fanikunnan sosiaalisessa mediassa, ja niitä on julkaistu yli 20 maassa.

Kennedy varttui North Yorkissa, Toronton esikaupunkialueella. Hän kertoo kirjoittaneensa 6-vuotiaasta asti ja lähestyneensä kustantamoja ja agentteja ensi kerran 15-vuotiaana. Ensimmäisen romaaninsa hän myi Harlequin-kustantamolle ollessaan 24.

Kennedy opiskeli englanninkielistä kirjallisuutta York Universityssä, Torontossa, ja valmistui kandidaatiksi vuonna 2005. Hän asuu nykyäänkin Toronton tuntumassa. Kennedy pitää koirista, rannoista, jääkiekosta ja Diana Gabaldonin romaaneista.

Kennedy on kirjoittanut runsaat 40 romaania, joista moni on noussut New York Timesin, USA Todayn ja Wall Street Journalin bestseller-listoille. Romantiikkaa sekä young- ja new adult -genrejä kirjoittava Kennedy on kertonut kirjoittavansa mieluiten romanttisia jännäreitä. Kennedyn kirjoissa jännitettä ylläpitävät vahvat sankarittaret ja seksikkäät sankarit – sekä ripaus vaaraa. Useimmat teokset sijoittuvat nykyaikaan ja Yhdysvaltoihin.

Kennedyn ensimmäinen suomennettu teos on Kiltin tytön kompleksi (2024), joka on Avalon Bay -sarjan avausosa.

 

Suomennetut teokset

Kiltin tytön kompleksi, 2024, suomentanut Anna Heroja (Good Girl Complex, 2022)

Lue lisää