Hannamari Ruohonen

Tampereelta lähtöisin oleva Hannamari Ruohonen (s. 1979) asuu Ahvenanmaan saaristossa miehensä ja kahden lapsensa kanssa. Ruohonen on opiskellut graafista suunnittelua Taideteollisessa korkeakoulussa.
Riemastuttavan Sehän on Pikkuapina! (WSOY 2016) -tarinakokoelman lisäksi hän on kuvittanut muun muassa Tapani Baggen ja Aira Savisaaren lastenkirjoja ja tehnyt Eläinten kaupunki -kuvakirjasarjan. Ruohonen on tullut tunnetuksi erityisesti värikkäistä ja ilmeikkäistä eläinhahmoistaan. Suomen kirjataiteen komitea palkitsi hänen Vauvan oma kirja -kirjansa (WSOY 2014) onnistuneimmista kansista.
”Työskentelen unelma-ammatissani kuvittajana ja kirjoittajana. Tunnen olevani etuoikeutetussa asemassa, kun saan johdattaa lapsia kirjallisuuden pariin.  Saan tulkata tekstiä kuviksi, pukea sanat lapselle luettavaan asuun, saan kertoa tarinan niin kuin minä sen koen. Kuvakirjan kautta saan olla lapselle turvallinen syli, lämmin tunne, uuden aikuisen ääni. Toivon, että kuvakirja ei koskaan katoa. On uskomatonta, kuinka helposti maailma lukijan ympäriltä muuttuu aivan toiseksi vain avaamalla kuvakirjan kannen.