Johanna Vireaho

Onneni on ollut syntyä käsityöläisperheeseen, jossa asiat on tehty itse, olipa kyse sitten porkkanoiden ja sipulien kasvattamisesta, talon rakentamisesta tai ompelemisesta. Olen syntynyt aprillipäivänä 1972. Synnyinkaupungistani Espoosta elämä kuljetti minut kiertotietä pitkin Kirkkonummelle ja toimittajaksi ja yrittäjäksi.

Lifestyle-aiheet, erityisesti puutarha, koti ja käsillä tekeminen ovat työkenttääni. Kirjat syntyvät rakkaudesta puutarhaan ja käsillä tekemiseen yhdessä sisareni, valokuvaaja Sari Tammikarin kanssa. Toimittajan työn ohella nautin uniikkien korujen tekemisestä ja kahden taiteilijasielun kanssa pienen lifestylepuoti HUONE ett RUMin pitämisestä.

Perheeseeni kuuluu muusikkomiehen lisäksi kaksi tytärtä. Asun 1920-luvulla rakennetussa hirsitalossa, jonka kunnostimme mieheni ja isäni kanssa. Omakotitalon ihanuus on piha, jonka puutarhaa vaalin ja rakennan. Se on toisinaan villi ja vallaton, mutta niin koukuttava, houkuttava ja rakas. Hääräilenkin hyvällä säällä vanhan talon isossa pihassa, ihanasti pihalla. Sateen sattuessa pakenen kasvihuoneen uumeniin tai puutarhasuunnitelmien ja unelmien pariin.

Lue lisää