Hyppää sisältöön

Anders Wikström

Onnellinen leipuri

Andersin resepteillä leivot kaiken, mitä tarvitaan täydelliseen juhlapöytään!

Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisen kauden voittanut Anders esittelee parhaat reseptinsä. Niissä näkyvät niin suomalaiset perinteet, suomenruotsalaiset vivahteet kuin modernit tuulahduksetkin.

Andersin leivontafilosofia kiteytyy kolmeen sanaan: maku, kauneus ja yksinkertaisuus. Tärkeintä on maku, mutta tyylikäs ulkonäkö kruunaa lopputuloksen. Näyttävät koristelut eivät kuitenkaan vaadi tuntikausien pipertelyä vaan kekseliäisyyttä ja hyviä ideoita. Kirjan kodikas tunnelma kutsuu sinutkin kokeilemaan – kakut, leivokset, pikkuleivät ja pullat eivät ole koskaan maistuneet näin herkullisilta. Vai miltä kuulostavat raparperimoussekakku, suklaa-pähkinä-karpalokakku, porkkanakuppikakut tai siirappipikkuleivät? Juhlavieraasi eivät varmasti lähde nälkäisinä kotiin!

Anders Wikström

Anders Wikström (s. 1980) on leiponut lapsesta asti ja rakastanut aina makeaa. Jo teini-ikäisenä hän vastasi perheensä juhlaleivonnaisista. Andersille leipominen on tapa toteuttaa itseään, ja tärkeintä on tunteella tekeminen, sillä silloin lopputulos myös maistuu rakkaudella leivotulta. Koko Suomi leipoo -ohjelmassa Anders pääsi näyttämään taitonsa - ja tuomareiden ylistämänä voitti ensimmäisen kauden. Anders asuu Sipoossa itse rakentamassaan talossa vaimonsa ja kahden pienen tyttärensä kanssa.

Anders Wikström Anders Wikström
Kuva: Laura Riihelä