Johanna Venho

Johanna Venho on kirjailija ja runoilija. Hän on opiskellut biologiaa ja kirjallisuustiedettä ja toimii myös kirjoittajakurssien ohjaajana.

Venho asuu perheineen metsänlaidassa Espoossa. Hän rakastaa keskusteluja, lapsia, metsäretkiä, kundaliinijoogaa, futismutsin elämää ja uusien asioiden opiskelua. Hän aloitti runoilijana, kiinnostui omia lapsia saatuaan lastenkirjojen kirjoittamisesta ja on julkaissut myös useita romaaneja.

Lasten kasvettua Venho on aloittanut uuden vaiheen kirjailijantyössään ja kirjoittaa nyt taustatyötä vaativia, tutkimaan houkuttavia kirjoja, joissa todellisuus ja fiktio kietoutuvat yhteen. Romaania Ensimmäinen nainen (2019) kirjoittaessaan Venho perehtyi Sylvi Kekkosen elämään.

Johanna Venho on saanut kirjailijantyöstään monia tunnustuksia, mm. Arvid Lydecken –palkinnon, Einari Vuorelan runopalkinnon, Katri Vala –palkinnon ja WSOY:n kirjallisuussäätiön tunnustuspalkinnon. Hänen runojaan ja lastenrunojaan on käännetty lukuisille kielille ja hän on esiintynyt kansainvälisillä runousfestivaaleilla vuodesta 2008 lähtien.

Johanna Venhon kotisivut ja blogi.

Lue lisää
 • Einari Vuorela -palkinto

  2008 runokokoelmasta Yhtä juhlaa
 • Katri Vala -palkinto

  2006 runokokoelmasta Yhtä juhlaa
 • Arvid Lydecken -palkinto

  2003 nuortenkirjasta Okulus ja yöihmiset
 • Kritiikin Kannukset

  2001
Palkinnot ja ehdokkuudet