Laura Suomela

Laura Suomela on tamperelainen lasten- ja nuortenkirjailija. Loimaalta kotoisin oleva Suomela haaveili jo teininä Tampereelle muutosta, ja 20 vuoden jälkeenkin kaupunki on hänelle suuri inspiraation lähde.

Laura Suomela työskentelee ammatikseen nuorten parissa ja kirjoittaa romaanien lisäksi juttuja lehtiin. Suomela rakastaa kirpputoreja ja tamperelaisia kahviloita, joissa voi ideoida tekstejä vihkoon tai pistää läppärin laulamaan. Vapaa-ajallaan kirjailija pelaa täti-koripalloa, treenaa kuntosalilla ja katselee Solsidanin tuotantokausia.

Kirjailijan kotona asuu kaksi teini-ikäistä lasta, mies sekä kolme pitkäkarvaista marsua.

”Kirjoittaminen on minulle välttämättömyys, jolla hahmotan elämää. Minua kiinnostavat sekä arjen komiikka että erilaiset ihmistyypit. Kirjoittamisessa parasta on juuri se, että saa luoda sellaisia persoonia ja maailmoja kuin haluaa. Varhaisnuorille kirjoittaessa saa palata lapsuuden maailmaan, jossa oli tietty huolettomuus ja vapaus. Jos kirjoittamiseni jostain syystä tökkii, turvaudun Julia Cameronin suosittelemiin aamusivuihin. Se tepsii yleensä aina.”

Lue lisää