Satu Koskimies

Satu Koskimies on Helsingissä syntynyt kirjailija ja vapaa kirjallisuustoimittaja. Hän on julkaissut yhdeksän runokokoelmaa ja kaksi romaania ynnä kolme päiväkirja- ja kirjeromaania (Katarina Eskolan kanssa) sekä toimittanut yksin tai työryhmässä n. parikymmentä runoantologiaa. Hän oli kustannustoimittajana Kirjayhtymässä 1973-1993 ja ollut vapaana kirjallisuus- ja radio-ohjelmien toimittajana jo 1960-luvun lopulta alkaen.  Tämän runon haluaisin kuulla -ohjelmaa hän toimitti yhdessä työparinsa Juha Virkkusen kanssa 1970-luvun puolivälistä alkaen yhteensä yli 30 vuoden ajan. Hän toimitti radiossa tämän lisäksi myös muita laajempia ohjelmasarjoja mm. lyriikasta.

Koskimies on toiminut useiden runotapahtumien suunnittelijana ja toteuttajana;  yhdessä Virkkusen kanssa hän vastasi mm. Vammalan Vanhan kirjallisuuden päiviltä radioidusta Tämän runon haluaisin kuulla -ohjelmasta  kuutenatoista kesänä. Hän on kirjoittanut kirjallisuuskritiikkiä useisiin lehtiin sekä mm. runoutta koskevia artikkeleita eri teoksiin, tehnyt suomennos- ja opetustyötä sekä ollut jäsenenä useiden kirjoituskilpailujen raadeissa.

Koulutukseltaan Satu Koskimies on filosofian maisteri Helsingin yliopistosta. Hän on saanut P. E. Svinhufvudin Muistosäätiön kirjallisuuspalkinnon 2003 ja Werner Söderströmin Kirjallisuussäätiön tunnustuspalkinnon 2015. Koskimiehen runoja on myös sävelletty ja niitä on käännetty useille kielille.

Hän on kanteletaiteilija Ulla Katajavuoren ja viulisti Eero Koskimiehen tytär. Riina Katajavuori on hänen tyttärensä. Koskimiehen velipuoli oli pianisti Pentti Koskimies ja eno ksylofonitaiteilija Eino Katajavuori.

Lue lisää