Virpi Talvitie

Virpi Talvitie (s. 1961) on kuvittanut kymmeniä lasten kuvakirjoja ja romaaneja, satu- ja runokokoelmia, oppikirjoja ja tietokirjoja.

Virpi Talvitien kuvat ovat oivaltavia ja monikerroksisia niin merkityksiltään kuin kuvitustekniikaltaan. Hän käyttää värikylläistä öljypastelli-sekatekniikkaa, jossa rouheat liitupinnat yhdistyvät läpikuultaviin vesivärikerroksiin. Mustavalkoisissa kollaasikuvissa hän yhdistää karrikoivaa ääriviivapiirrosta ja koristeellisia sävypintoja.

Talvitie tekee yhteistyötä monien tunnustettujen suomalaisten kirjailijoiden, mm. Timo Parvelan, Tuula Korolaisen, Tittamari Marttisen, Hannele Huovin ja Katri Tapolan kanssa. Vuonna 2006 Virpi Talvitie ja kirjailija Timo Parvela saivat Finlandia Junior -palkinnon kirjastaanKeinulauta. Tähän mennessä kirja on julkaistu 12 maassa. Tekijäkaksikon Maukka ja Väykkä -sarjan kirjoja on julkaistu myös Saksassa, Unkarissa ja Uudessa-Seelannissa. Vuonna 2010 Talvitielle myönnettiin WSOY:n Kirjallisuussäätiön tunnustuspalkinto ’lapsia ja aikuisia puhuttelevasta kuvallisesta ilmaisusta’. Viime vuosina hän onkin kuvittanut myös mm. vanhuksille suunnattuja runoantologioita.

Virpi Talvitie on koonnut kuvituksistaan kymmeniä näyttelyitä sekä osallistunut kuvittajien yhteisnäyttelyihin kotimaassa ja ulkomailla.

Lue lisää
  • Finlandia Junior

    2006 teoksesta Keinulauta
Palkinnot ja ehdokkuudet