Hyppää sisältöön

Mikko-Olavi Seppälä, Elina Seppälä

Suomen kultakausi

Kuvataide, arkkitehtuuri, kirjallisuus, teatteri, säveltaide

100 rakkainta taiteen kultakauden teosta upeasti kuvitetussa kirjassa.

Ensi kertaa Suomen taiteen kultakauden (n. 1880–1916) kaikki taiteenalat yksissä kansissa. Gallen-Kallela ja Schjerfbeck, jugendtalot ja ateljeehuvilat, Sibelius, Prinsessa Ruususen häämarssi, Minna Canth ja Eino Leino…

Taiteen kultakausi ei koskenut vain kuvataiteita, vaan 1800-luvun viimeisten vuosikymmenten ja itsenäistymisen välisenä aikana luotiin iso osa kaikkien taiteenalojen klassikoista. Yksittäisten teosten esittelyn lisäksi kirjassa kerrotaan kultakaudesta yleensä ja eri taiteenaloista erikseen, unohtamatta taiteilijoiden värikkäitä elämänkohtaloita ja keskinäisiä suhteita yli taiderajojen. Vuosisadanvaihteen kuohuttavat yhteiskunnalliset käänteet ja ajan muotivirtaukset näkyvät nekin taiteilijoiden töissä ja elämässä.

Osta teos

Mediassa

”Herkullinen ja informatiivinen kirja. (...) Kirjan kirjoittajat ovat ymmärtäneet jotakin oleellista kulttuuriperinnön levittämiseen tarvittavasta markkinoinnista ja pedagogiikasta.“

Hufvudstadsbladet

”Kuin Peter von Baghin itsenäisyyden ajan taiteiden tarinat olisivat saaneet pätevän ja viihdyttävän jatko-osan.“

Samuli Isola, Apu

”Runsaasti kuvitettu kirja on myös taitettu hyvin kauniisti ja ennen kaikkea aikakauden tyyliin sopivalla tavalla. Tässä on kirja, jota ei tee mieli laittaa lukemisen jälkeen kierrätykseen tai pohtia olisiko e-kirja sittenkin parempi valinta.“

Titta Lindström, Kirjavinkit

Mikko-Olavi Seppälä Elina Seppälä

FT Elina Seppälä ja dosentti Mikko-Olavi Seppälä ovat kulttuurihistorian tutkijoita ja tietokirjailijoita. Työparina he täydentävät toisiaan: Mikko-Olavin aloja ovat teatteri, kirjallisuus ja populaarikulttuuri, Elinan puolestaan taidehistoria, musiikki ja kulttuuridiplomatia.

Mikko-Olavi Seppälä Mikko-Olavi Seppälä
Kuva: Otto Virtanen

Muut teokset