Joni Pyysalo

Joni Kristian Pyysalo on syntynyt 2. toukokuuta 1974 Turussa. Hän on valmistunut filosofian maisteriksi Turun yliopistosta 1999 pääaineenaan kotimainen kirjallisuus. Pro gradu -tutkielman aiheena oli Laura Sointeen sadut.

Pyysalo toimii Suomen Kuvalehden kirjallisuuskriitikkona ja Yleisradion freelancer–kulttuuritoimittajana. Hän on tehnyt radiolle runoja, pakinoita, mietelauseita ja pitkiä kirjallisuusohjelmia, joissa on ollut mukana mm. Paavo Haavikko, Risto Rasa, Helena Anhava, Hannu Salama, Juha Seppälä, Hannu Raittila, Kjell Westö ja Anja Snellman. Lisäksi hän on ollut mukana Aamu-tv:n ja radion yhteissarjoissa 1000 vuotta, 100 kirjaa (8 osaa), Kirjaseikkailu 2001 (5 osaa) ja Radio Suomen ja Aamu-tv:n yhteissarjassa Suuret lukijat, 2004 (20/40 osaa). Pyysalo on myös opettanut luovaa kirjoittamista muun muassa Turun yliopistossa.

Pyysalon tuotantoon kuuluu kirjoituksia, runoja, aforismeja, kritiikkejä sekä kirjailijahaastatteluja (mm. Kjell Westö, Reijo Mäki, Anneli Toijala, Paavo Haavikko, Pertti Nieminen, Risto Rasa, Helena Anhava, Kaari Utrio, Juha Seppälä, Kari Hotakainen, Heli Laaksonen ja Pekka Tarkka), joita on julkaistu kirjallisuuslehdissä Parnasso, Tuli & Savu, Nuori Voima, Kerberos, Lumooja ja Peilikuva.

Pyysalo oli yksi syksyllä 2013 ilmestyneen Matkanovelleja-antologian kirjoittajista.

Lue lisää