Pasi Pitkänen

Kuvittaja ja graafikko Pasi Pitkänen (s. 1984) asuu sekä Japanissa että Suomessa, Helsingissä vuorotellen. Pitkänen on valmistunut Aalto yliopistosta graafinen suunnittelu pääaineenaan. Opinnoissaan hän keskittyi myös elokuvataiteeseen, animaatioon ja tähtitieteeseen.

Pasi Pitkänen kuvittaa mm. Timo Parvelan ja Bjørn Sortlandin yhdessä kirjoittamaa, suosittua Kepler62-sarjaa, jota on käännetty useille kielille. Kepler62-sarja on avaruusseikkailu, jossa joukko lapsia on lähetetty avaruuteen asuttamaan maapallon kaltaista planeettaa. Pitkäsen ajassa kiinni oleva kuvitusote tavoittaa tietokonepelien ja sarjakuvien estetiikkaan tottuneet koululaiset. Pitkäsen kuvituksissa tulee eläväksi samaan aikaan avaruuden kiehtovuus, pelko uuden ja tuntemattoman edessä sekä lämpö kirjan lasten välillä.

Pasi Pitkänen kuvittaa myös Timo Parvelan humoristista Pate-sarjaa ja on julkaissut omia kuvakirjoja. Aikaisemmin Pitkänen työskenteli Rovio Entertainmentilla kuvittajana, hahmosuunnittelijana ja graafikkona. Hänen kuvittamiaan Angry Birds -kirjoja on julkaistu ympäri maailman.

Pasi Pitkäsen harrastuksiin kuuluu mm. kvanttifysiikka (luulee ymmärtävänsä jotain), roskaelokuvat (etenkin barbaarielokuvat), hyönteiset ja leipominen. Inspiraatiota hän saa myös ihmisten tarkkailusta, populaarikulttuurista, lapsuuden muistelusta ja luonnosta.

Lue lisää
 • Runeberg Junior -lastenkirjallisuuspalkinto

  2017 teoksesta Paten kalastuskirja
 • Ordknappen

  2016 teoksesta Kepler62: Kirja kaksi: Lähtölaskenta
 • Arvid Lydecken -palkinto

  2015 teoksesta Mörkövahti
 • Maailman paras esikoiskeittokirja / Gourmand International

  2012 teoksesta Angry Birds - Pahojen possujen munakirja
Palkinnot ja ehdokkuudet