Taina Latvala

Taina Latvala (s. 1982) on lapualaissyntyinen, nykyään Helsingissä asuva kirjailija, kolumnisti ja toimittaja. Hänen esikoisteoksensa Arvostelukappale (WSOY 2007) kuvaa nuoren naisen kasvutarinan ironiaan taipuvaan tyyliin. Novellikokoelman ja romaanin rajamailla liikkuva kirja sai Kalevi Jäntin palkinnon vuonna 2007. Teos oli lisäksi Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkintoehdokkaana. Arvostelukappaleen novelli ”Kuolemattomat” on julkaistu käännösnovellina saksankielisessä julkaisussa die horen (2008).

Syksyllä 2009 WSOY julkaisi Latvalalta romaanin Paljastuskirja. Siinä satiirin kohteeksi joutuvat niin poliitikoiden salasuhteet kuin niistä raportoivat sensaatiolehdetkin. Marilyn Monroen hahmoon samaistuva iltapäivälehden toimittaja joutuu kohtaamaan skandaalin mahdollisuuden omassa elämässään, kun hän rakastuu Suomen ulkoministeriin. Tunne-elämän kaaosta ei helpota renttukirjailija Charles Bukowskin hahmo, joka fiktion lait tuntien kehottaa naista paljastamaan kaiken.

Taina Latvala on työskennellyt toimittajana Lapuan Sanomissa, Me Naisissa, Iltalehdessä ja Helsingin Sanomissa.  Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri.

minakertoja.blogspot.com

Lue lisää
  • Kalevi Jäntin palkinto

    2007 esikoisteoksesta Arvostelukappale
  • Helsingin Sanomain kirjallisuuspalkinto -ehdokkuus

    2007 esikoisteoksesta Arvostelukappale
Palkinnot ja ehdokkuudet