Ville Kivimäki

Historiantutkija Ville Kivimäki (s. 1976) on niin sanotun uuden sotahistorian merkittävimpiä edustajia Suomessa. Hänen kirjoittamansa teos Murtuneet mielet. Taistelu suomalaissotilaiden hermoista 1939-45 palkittiin Tieto-Finlandia-palkinnolla 2013.

Kivimäki on syntynyt Helsingissä, mutta asunut pääosan lapsuuttaan ja nuoruuttaan Lappeenrannassa. Nykyään hän asuu Tampereella vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa.

Kivimäki työskentelee Helsingin Yliopistossa Suomen akatemian tutkimushankkeessa Tunteet ja sodan kulttuurihistoria Suomessa. Hänen Åbo Akademialle kirjoittamansa, suomalaissotilaiden henkistä kestävyyttä kartoittanut englanninkielinen väitöskirja herätti poikkeuksellista huomiota kesällä 2013. Kivimäki on tutkinut historiaa myös stipendiaattina Yale Universityssä Yhdysvalloissa ja Eberhard-Karls-Universität Tübingenissä Saksassa

Kivimäki on ollut toimittamassa ja kirjoittamassa mm. teoksia Ihminen sodassa, Sodassa koettua: Haavoitettu lapsuus, Ruma sota (Tieto-Finlandia-ehdokas 2008) ja Finland in World War II, jonka julkaisi hollantilainen kustantamo Brill.

Lue lisää
  • Tieto-Finlandia

    2013 teoksesta Murtuneet mielet
Palkinnot ja ehdokkuudet