Kokkiklubi

Ekaluokkalainen, tule suunnittelemaan kirjaa kanssamme!

WSOY haastaa Suomen 1.-luokkalaiset mukaan suunnittelemaan Miina Supisen ja Anni Nykäsen helmikuussa 2019 ilmestyvää Kokkiklubi-kirjaa yhdessä tekijöiden kanssa. Huvittavan hyvä Kokkiklubi kuuluu WSOY:n helppolukuiseen Lukupalat-sarjaan. Sarja on suunniteltu ahmittavaksi, eli houkuttelemaan lukemaan opettelevat lapset kirjojen maailmaan mielenkiintoisten aiheiden ja hykerryttävän huumorin siivittämänä.

Seuraava Kokkiklubi-kirja sijoittuu… kouluruokalaan! Maailman kuuluisin kokki Amor Pääkkönen tulee hermolomalle yksinkertaiseksi kuvittelemaansa koulukeittäjän tehtävään, mutta joutuukin pulaan nähdessään erilaisista ruokavaliotoiveita pursuavan muistilappuseinän. Kokkiklubi tulee apuun ja sujauttaa samalla seinälle muutaman uuden ruokavaliotoiveen. Liityttehän tekin Amorin tukijoukkoihin ja kertokaa minkä uuden ja tietenkin mielikuvituksellisen ruokalajin kokki voisi lisätä koulun ruokalistalle. Samalla saatatte saada omat ideanne kirjan sivuille.

Kampanjaan voi osallistua kertomalla:

  • Luokkanne ehdotuksen siitä, minkä mielikuvituksellisen uutuuden Amor voisi tuoda koulun ruokalistalle?
  • Lähettämällä oman post-it-lapun unelmaruokavaliolla Amorin ilmoitustaululle (muista mielikuvitukselliset lyhenteet!)

Esimerkit: Elias / piz. Mirja-Maija / vaaht.kark. Keijo-Matti / sush.

Kampanjaan voi osallistua lähettämällä ehdotukset ja postit-laput postitse 28.9. mennessä osoitteeseen:
Kokkiklubi / WSOY / Lönnrotinkatu 18A / 00210 HKI
tai paula.halkola@wsoy.fi

Tekijät poimivat lasten ideoita mukaan teokseen ja kaikkien osallistujien kesken arvotaan Miina Supisen kirjailijavierailu ja kolme luokan omaa Lukupalat-minikirjastoa.

Tarjoamme kouluille ladattavan Kokkiklubi-lukujärjestyksen ja kyselypohjan osallistumista helpottamaan elokuussa 2018. Kampanja päättyy 28.9.2018. Kaikki materiaalit ovat ladattavissa osoitteesta: www.wsoy.fi/kokkiklubi

Osallistuvien luokkien kesken arvotaan luokan oma Lukupalat-minikirjasto sekä Miina Supisen kirjailijavierailu.