Kuvakirjakurssi

Hakusessa kuvakirjakumppani?

Löydä sopiva työpari ja kokeile kuvakirjan tekemistä yhdessä kustantamon ammattilaisten kanssa Strömforsin idyllisessä ruukkimiljöössä

Kouluttaja: WSOY sekä Kuvittajat ry

Osallistujamäärä: Kurssille valitaan ennakkotehtävien pohjalta 10–12 osallistujaa. Valinnat tekee WSOY.

Kurssin hinta: 240 euroa. Hintaan sisältyy majoitus Strömfors Bed & Bistrossa yhden hengen huoneessa, ruokailut (kahvi, illallinen, aamiainen, lounas) ja sauna. Yhteiskuljetus järjestetään tarvittaessa.

Kenelle: Kurssi on suunnattu kaikille kuvakirjan tekemisestä kiinnostuneille: sekä aloitteleville kirjoittajille ja kuvittajille että kokeneemmille tekstityöläisille ja graafisen alan ammattilaisille.

Kurssi alkaa lauantaina 12.10. klo 14 ja päättyy sunnuntaina 13.10. klo 15.

Kurssi toteutetaan lähiopetuksena Ruotsinpyhtäällä Strömforsin ruukissa osoitteessa Ruukintie 10 A.

Kurssin tavoitteet: Löytää kuvittaja omalle tekstille taikka omaan kuvitustyyliin sopiva tarina. Ennakkotehtävän perusteella jokaiselle etsitään työpari, jonka kanssa testataan kuvakirjan tekemisen eri vaiheita kustannusalan ammattilaisten ohjauksessa.

Kurssi alkaa WSOY:n kustannustoimittajan ja graafikon alustuksilla, joissa pohditaan kuvakirjan rakennetta sekä kuvan ja sanan suhdetta. Miten teksti muuttuu kuviksi ja kuva vaikuttaa tarinan kulkuun? Palkittu tekijäpari Mira Mallius ja Anna Elina Isoaro ovat paikalla kertomassa kuvakirjojensa syntyprosessista.

Kurssin aikana jokainen osallistuja saa myös henkilökohtaista ohjausta: työstetään kuvakirjatekstiä, haetaan kirjan henkilöhahmoja ja harjoitellaan kuvakäsikirjoituksen tekemistä. Tavoitteena on tutustua tekstin- ja kuvantekijöihin sekä kuvakirjaan lajityyppinä ja saada konkreettisia työkaluja kuvakirjan toteuttamiseen.

Ennakkotehtävä: Kirjoittaja voi lähettää kokonaisen tarinan tai vähintään puolet tarinasta (n. 2–8 liuskaa). Kuvittajalta toivomme portfoliota, jossa on mukana hahmoluonnos lastenkirjaan sopivasta eläin- tai ihmishahmosta (2–3 eri asentoa ja ilmettä). Voit myös osallistua kurssille sekä kirjoittajana että kuvittajana.

Ennakkotehtävän palautus viimeistään perjantaina 3.5. osoitteeseen: kuvakirjakurssi@wsoy.fi

Lisätiedot: paivi.kaataja@wsoy.fi