Juhlakauden raikkain kakku tulee Islannista: skyr-kakku

14.5.2018

Skyr-kakku

Miten tässä kävikin niin, että islantilaiset omivat rahkan? Tämä skyr-kakku valloittaa nyt juhlapöytiä – ohje siihen kerrotaan Satu Rämön kirjassa Islantilainen kodinonni, ja nyt me paljastamme sen ohjeen  sinulle.  Tässäpä juhlakauden raikkain kakku viikinkien malliin!

Skyr-kakku

1 paketti LU Bastogne -keksejä
50 g voita sulatettuna
2–5 dl kuohukermaa (Kerman määrällä voi säädellä
kakun rasvaisuutta ja rakennetta. Mitä vähemmän
kermavaahtoa, sitä tiiviimpi täyte.)
5 dl skyriä (valitse maku oman mieltymyksesi mukaan,
itse käytän aina vaniljaskyriä)
hedelmiä (punaiset viinirypäleet ovat oma suosikkini
mutta kokeile myös persikkaa, kiiviä tai mangoa)

1. Tee pohja eli murskaa keksit ja sekoita murut
voisulaan.
2. Levitä keksivoiseos ison vuoan pohjalle (keksipohjan
on hyvä olla noin 0,5-1 cm paksu).
3. Vatkaa kerma.
4. Sekoita skyr kermavaahdon joukkoon.
5. Kaada skyr-kermavaahtoseos pohjan päälle. Tasoita.
6. Pilko hedelmiä ja asettele ne päällimmäisiksi.
7. Peitä kakku muovilla ja laita jääkaappiin vähintään
24 tunniksi. Älä kajoa kakkuun ennen sitä – maku
nimittäin pääsee oikeuksiinsa vasta vuorokauden
muhimisen jälkeen.