Äijäjooga-kirjassa riisutaan joogasta mystiikka ja koulukunnat

10.8.2016

Äijäjooga-kirja kertoo perustiedot ei-akrobaattisesta joogasta ja esittelee tehokkaita liikkuvuus-, rentoutumis- ja hengitysharjoituksia. ”Äijäjoogassa ei ole tarkoitus seistä päällä vaan tukevasti jaloilla”, Veikko Tarvainen kertoo. ”Kehitys kulkee jäykästä rautakangesta notkeaksi rautakangeksi. Äijäjooga parantaa kehon hallintaa ja purkaa kehon ja mielen jäykkyyksiä. Kyse on usein pienistä liikkeistä, jotka hoitavat niveliä ja pieniä lihaksia niiden ympärillä.”

Vaikka äijäjoogaryhmät ovat avoimia myös aloittelijoille, voi joogaharjoitteiden aloittaminen tuntua luontevammalta ensin omassa rauhassa kirjan ohjein. Kirja myös antaa lisäpotkua joogaryhmien jäsenille.

Veikko Tarvainen aloitti joogaharrastuksensa 30 vuotta sitten helpottaakseen stressiä ja vähentääkseen mielen jännityksiä. Idea äijäjoogasta syntyi, kun Tarvainen havahtui olevansa joogaryhmän ainoa mies. Kymmenen vuotta sitten hän alkoi perustaa omia joogaryhmiä miehille. Hän riisui niistä hartaimmat elementit ja mystiikan ja keskittyi kehon liikkuvuutta edistäviin fyysisiin harjoituksiin. Nykyään äijäjooga-ryhmiä löytyy kymmeniä eri puolelta Suomea.

Veikko Tarvainen on helsinkiläinen jooganohjaaja, vapaa toimittaja, entinen pitkäaikainen omaishoitaja ja valtiotieteen maisteri, joka perusti äijäjoogan vuonna 2006.

Timo Junttilan valokuvat kertovat, ettei tarvitse olla supermies tullakseen äijäjoogiksi. Junttila on helsinkiläinen valokuvaaja, joka aloitti säännöllisen joogan noin kymmenen vuotta sitten ja vetää äijäjooga-ryhmiä.

Veikko Tarvainen-Timo Junttila: Äijäjooga
WSOY
9789510419281
192 s.

Lisätiedot mari.nieminen@bonnierbooks.fi
Arvostelukappaleet tiedotus@wsoy.fi