Aku Louhimies ja Ilkka Remes yhteistyöhön

25.7.2019

Jäätyvä helvetti on kertomus modernista konfliktista, siitä kuinka tavallisten suomalaisten arki muuttuu kamppailuksi olemassaolosta, kun paukkupakkasilla kyberiskut katkaisevat sähköt ja viestiyhteydet koko maasta. 

”Olemme kehitelleet kansainvälistä elokuvaa useamman vuoden ajan ja käsikirjoitus valmistui alkukesästä”, Aku Louhimies sanoo. ”Kyseessä on suurhanke, jonka järjestelyissä menee toki vielä aikaa. On mahtavaa saada tehdä yhteistyötä Ilkka Remeksen kanssa. Aihe on ajankohtainen. Kyberturvallisuus ja hybridiuhat luovat mielenkiintoisen ympäristön tälle humaanille ja modernille tarinalle.” 

”Olen innoissani siitä, että olemme saaneet Jäätyvän helvetin etenemään kohti valkokangasta nimenomaan kansainvälisenä hankkeena”, kirjailija Ilkka Remes sanoo. ”Sen teemat ovat tulleet kaikkialla yhä ajankohtaisemmiksi. Haavoittuvaan tekniikkaan perustuvat yhteiskunnat ovat äärimmäisen alttiita ulkopuoliselle vaikuttamiselle. Olen erityisen iloinen siitä, että hankkeeseen tarttui Aku Louhimies, jolla on kokemusta kansallisen olemassaolon mittaluokkaa koskevan selviytymistaistelun toteutuksesta.”

Aku Louhimiehen edellinen kotimainen suurelokuva Tuntematon sotilas keräsi elokuvateattereissa Suomessa yli miljoona katsojaa. Tuntematon sotilas on katsotuin suomalainen elokuva yli 50 vuoteen.

Yhteydenotot:

WSOY, kustantaja Anna-Riikka Carlson
puh. 040 7781 149, Anna-Riikka.Carlson@wsoy.fi