Antti Heikkiselle Pohjois-Savon taidepalkinto

24.11.2017

Pohjois-Savon taidetoimikunta palkitsi kirjailija Antti Heikkisen vahvasta läpimurrosta. Palkinto on suuruudeltaan 5 000 euroa, ja se maksetaan veikkausvoittovaroista.

Taidetoimikunnan perustelut:

Kirjailija ja näyttelijä Antti Heikkinen on tehnyt poikkeuksellisen vahvan läpimurron suomalaisessa taiteessa lyhyen ajan sisällä. Heikkinen kirjoittaa, dramatisoi, näyttelee, laulaa ja tekee stand up -komiikkaa.

Antti Heikkinen on kirjoittanut kolme romaania, teokset Pihkatappi, Matkamies maan sekä tänä syksynä ilmestyneen Mummon. Hän on kirjoittanut myös Juice Leskisen, Jaakko Tepon ja Heikki Turusen elämäkerrat, joissa hän osoittaa, että savon kieli taipuu ajan hermolla ja on edelleen kielistä kulkevinta.

Heikkinen dramatisoi iisalmelaiselle Koljonvirta Teatterille Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi spektaakkelin Väinö Linnan Tuntemattomasta sotilaasta. Esityksessä kaikille tutut hahmot syvenivät ja pelkistyivät. Heikkinen itse näytteli Antti Rokan roolin. Kuopion kaupunginteatteri esitti pari vuotta sitten Heikkisen esikoisteoksesta Pihkatappi dramatisoidun näytelmän, jossa Heikkinen näytteli pääosan.

Teoksillaan ja taiteellaan Antti Heikkinen on osoittanut, että maaseutumme on vielä voimissaan, vaikka murros Kekkosen ajasta EU-Suomeen on ollut raju ja nopea.

Lisätietoja:
Mikael Karikoski, erityisasiantuntija, mikael.karikoski@taike.fi, p. 0295 330 880