Botnia-palkinto Tommi Kinnuselle

23.10.2019

Tänä syksynä kolmatta kertaa jaettavan Botnia-kirjallisuuspalkinnon voittajaksi on valittu kuusamolaislähtöisen Tommi Kinnusen romaani Pintti. Palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa.

Palkintoraadin perustelut:
Tommi Kinnunen kuvaa kolmannessa romaanissaan Pintti pientä yhteisöä tutulla taidolla. Ajankuvan Kinnunen hallitsee tälläkin kertaa varmasti. Romaanin tarina asettuu uomaansa siten, että se virtaa karahtamatta niihinkään kiviin, joita joku toinen kertoja ei kykenisi välttelemään. Lukija tuntee olevansa etuoikeutettu päästessään niin liki romaanin henkilöiden ajatuksia ja tunteita. Lukiessa tuntuu välillä, kuin seuraisi kaikkea sitä omin silmin, ja tässä onkin kirjailijan vaade: sinun pitää kokeman kaikki se, mitä kukin kuvatuista. Kinnusen kerronnan taidokkuus pakottaa joissakin kohdin laskemaan teoksen käsistä: on pysähdyttävä hetkeksi ja annettava pulssin tyyntyä. Toisessa kohdin sen tekee, koska on annettava juuri luetun kuin tuoksua ympärillä?

Botnia-raadin jäsenet ovat:

Professori Sanna Karkulehto, raadin puheenjohtaja, tutkija Kasimir Sandbacka, kirjastonhoitaja Jaana Märsynaho, raadin sihteeri, tutkija, yliopettaja Satu Koho, toimittaja Pia Kaitasuo, kirjabloggaaja Simo Sahlman ja myymäläpäällikkö Heli Helenius.

Lisätietoja palkinnosta:
Oulun kirjailijaseura ry:n puheenjohtaja Antti Leikas, p. 040 5666 862

Botnia-kilpailun säännöt löytyvät osoitteesta http://www.oulunkirjailijaseura.fi/oulun-kirjailijaseura/botnia_palkinto.

Lehdistökappaleet: tiedotus@wsoy.fi
www.wsoy.fi