David Lagercrantz jatkaa Millennium-sarjan parissa – uusi kirja syksyllä 2017

28.11.2016

WSOY julkaisee viidennen Millennium-sarjan trillerin 7. syyskuuta 2017. Teos jatkaa Stieg Larssonin luomien henkilöhahmojen tarinaa. Jatko-osan kirjoittaa jälleen David Lagercrantz, joka kirjoitti myös sarjan edellisen osan, elokuussa 2015 julkaistun Se mikä ei tapa (Det som inte dödar oss). Yli 40 maassa julkaistua teosta on myyty maailmanlaajuisesti kuusi miljoonaa kappaletta, ja Suomessa se oli vuoden 2015 myydyin käännöskirja.

”Luin juuri ensimmäisen luonnoksen tulevasta romaanista. On hienoa päästä jälleen työstämään uutta Millennium-tarinaa Davidin kanssa. Ihailen hänen taitoaan vainuta odottamattomia teemoja ja rakentaa yllättäviä juonia. Takaan, että uudesta romaanista tulee yhtä jännittävä kuin edellisestä”, hehkuttaa kirjan ruotsalainen kustantaja Eva Gedin.

”Ollessani perhelomalla sain idean, joka sytytti minussa saman palon kuin viime kerralla. Se ei välttämättä tee hyvää yöunilleni ja hermoilleni, mutta kirjalle se on eduksi. Stieg Larsson loi fantastisen maailman, jonka huomaan inspiroivan minua edelleen. Se motivoi minua jatkamaan Millennium-sarjan parissa”, kertoo David Lagercrantz.

Lagercrantz lahjoittaa osan uuden Millennium-kirjansa tuloista lukemista edistävälle Läsrörelsen-yhdistykselle.

”Työtä nuorten lukemisen edistämiseksi ei voi korostaa tarpeeksi. Uskon vakaasti, että se on tärkeämpää kuin koskaan aikana, jolloin oikeistopopulismi ja ääriliikkeet vahvistuvat vahvistumistaan. Tutkimus toisensa jälkeen osoittaa, että nuo aatteet vetävät puoleensa erityisesti ihmisiä, jotka eivät lue kirjoja eivätkä ole saaneet harjaannusta kriittisessä ajattelussa”, Lagercrantz sanoo.

Millennium-sarjan alkuperäisen trilogian muodostavat Stieg Larssonin teokset Miehet jotka vihaavat naisia (Män som hatar kvinnor, 2005, WSOY 2006), Tyttö joka leikki tulella (Flickan som lekte med elden, 2006, WSOY 2007) ja Pilvilinna joka romahti (Luftslottet som sprängdes, 2007, WSOY 2008).

Vuonna 2013 Larssonin perikunta ja kustantaja ehdottivat David Lagercrantzille sarjan jatkamista. Millennium-sarjan neljäs osa Se mikä ei tapa oli itsenäinen romaani, joka jatkoi Larssonin luomien henkilöhahmojen tarinaa, mutta ei pohjautunut Larssonin keskeneräiseen käsikirjoitukseen. Millennium-sarjan kirjoja on myyty Suomessa yhteensä yli puoli miljoonaa kappaletta.

David Lagercrantz (s. 1962) on monipuolinen kirjailija ja toimittaja. Hän on julkaissut tietokirjoja ja useita romaaneja. Hänen läpimurtoteoksensa oli jalkapalloilija Zlatan Ibrahimovićin henkilökuva Minä, Zlatan Ibrahimović (Jag är Zlatan Ibrahimović, 2011, WSOY 2012). Lagercrantz asuu Tukholmassa.

Lisätiedot:
Henrikki Timgren | kustantaja | WSOY
henrikki.timgren@wsoy.fi