Dolly Partonin ja James Pattersonin romaani ilmestyy suomeksi kesäkuussa

17.3.2022

Juokse Rose juokse ilmestyy 16.6.2022. Alkuteos Run, Rose, Run on tällä hetkellä New York Timesin kovakantisten kirjojen bestseller-listan ykkösenä. Kirjan inspiroimana kantrilegenda ja populaarikulttuurin ikoni Dolly Parton kirjoitti myös albumillisen uusia lauluja.

Juokse Rose juokse on Partonin esikoisromaani, jonka hän on kirjoittanut yhdessä jännityskirjailija James Pattersonin kanssa. Tämä ehdotti Partonille yhteisen kirjan kirjoittamista saatuaan idean tarinasta, jonka päähenkilönä on kantrilaulaja. Parton toi juoneen ja henkilöhahmoihin väriä omalla näkemyksellään:

”Kirjan naishahmoissa on palasia minusta, ja samaistun heihin vahvasti. Tarinankertojana ammennan koko elämänkokemuksestani, jotta hahmot ja kertomukset heräisivät eloon.”   

Kirjan tarina sijoittuu Nashvilleen, jossa laulaja-lauluntekijä AnnieLeen lahjakkuus viimeinkin huomataan ja ihmiset ihastuvat hänen lauluihinsa. Vaikea menneisyys, jota AnnieLee on paennut pikkukaupungista, uhkaa kuitenkin saavuttaa hänet ja tuhota toteen käyneet unelmat.

Parton teki tarinan pohjalta myös kaksitoista uutta laulua. Alkuperäisteoksen tavoin Run, Rose, Run -nimeä kantava levy on Partonin 48. soolostudioalbumi.

Dolly Parton (s. 1946) on yhdysvaltalainen laulaja, lauluntekijä, näyttelijä, bisnesnainen ja hyväntekijä. Pitkän uransa aikana Parton on säveltänyt yli 3 000 laulua (mm. Jolene, I will always love you, 9 to 5) ja myynyt yli 100 miljoonaa levyä. Voittoa tavoittelemattoman Dolly Parton’s Imagination Library -yhdistyksensä kautta hän on lahjoittanut jo miljoonia kirjoja vähävaraisten perheiden lapsille.

James Patterson (s. 1947) on yhdysvaltalainen, maailmanlaajuisesti yli 400 miljoonaa kirjaa myynyt jännityskirjailija. Hänet tunnetaan mm. Alex Cross – ja Women’s Murder Club -sarjoistaan.