Elina Hirvosen vaikuttava romaani ihmisen vastuusta

26.3.2015

Helsinki, vajaan parin vuosikymmenen kuluttua.
Laura Anttila puhuu yliopistolla ilmastonmuutoksesta, toivosta ja ihmisen vastuusta. Käytävällä häntä vastassa on kaksi poliisia. Lauran tytär Aava kohtaa somalialaisessa kylässä naisen, joka on juuri menettänyt tyttärensä. Palattuaan asunnolleen hän kuulee, että Helsingissä joka ampuu ihmisiä Lasipalatsin katolta.

Romaanin teemat ovat ravisuttavan ajankohtaisia. Kun aika loppuu  kertoo yksinäisyydestä ja sen seurauksista. Perheestä, jossa kaikki loittonevat toisistaan. Maailmasta, jossa moni on jo päättänyt ettei toivoa enää ole. Ennen kaikkea se on romaani vastuusta puuttua tapahtumien kulkuun, ennen kuin aika loppuu.
Romaani sijoittuu Somaliaan ja Helsinkiin sekä lähitulevaisuuteen – aikaan, johon voimme vielä vaikuttaa. Siitä kasvaa kirjan toivo. Ja kauneudesta, jota on paljon.

”Tämä romaani sai alkunsa kolmesta kysymyksestä, joita olen miettinyt vuosia. Mitä tapahtuu vanhemmille, jonka lapsi tekee jotain pahaa? Mitä tapahtuu meille kaikille, jos emme reagoi ilmastonmuutokseen ajoissa? Miten voimme säilyttää uskon siihen, että maailmaa voi muuttaa?”, kertoo  Hirvonen.

Elina Hirvonen (s. 1975) on kirjailija, toimittaja ja elokuvantekijä. Kun kaikki loppuu on Elina Hirvosen kolmas romaani. Hirvosen esikoisromaani Että hän muistaisi saman (2005, Bon-pokkarina 2015) oli Finlandia-palkintoehdokkaana ja se on käännetty seitsemälle kielelle. Toukokuussa 2009 romaani nostettiin New York Times Book Review’n kanteen. Romaanistaan Kauimpana kuolemasta (2010) Hirvonen sai Kalevi Jäntin palkinnon.

Elina Hirvonen Kun aika loppuu
WSOY 2015, 251 sivua
Romaani on saatavilla sekä painettuna että e-kirjana.

Katso kirjan traileri tästä.

Lisätiedot, haastattelupyynnöt:
Tiedottaja Tuuli Leppänen, tuuli.leppanen@bonnierbooks.fi, puh. 040 5646 734

 

Arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi