Heli Rantalan ja Netta Lehtolan Murtautuja Mauri Runeberg Junior -ehdokkaana

11.11.2021

Runeberg Junior -ehdokkaat 2022 on julkistettu. Yksi ehdokkaista on Heli Rantalan ja Netta Lehtolan hauska ja oivaltava kuvakirja Murtautuja Mauri.

Runeberg Junior -esiraati kuvailee kirjaa näin: ”Murtautuja Mauri on Heli Rantalan kirjoittama ja Netta Lehtolan kuvittama tarina rosvoperheeseen syntyvästä Maurista. Aina hyvänteossa olevan Maurin on vaikea löytää paikkaansa pahamaineisessa perheessä, jossa valehtelu, häijyys ja rosvous ovat arvostettuja kykyjä. Uuden ystävänsä Pipsan avulla Mauri oppii käyttämään taitojaan niin, että kenelläkään ei ole hänestä enää pahaa sanottavaa. Opettavainen ja humoristinen tarina erilaisuudesta, sen hyväksymisestä ja oman paikan löytämisestä.”

Esiraadin muodostivat kuvittaja ja sarjakuvapiirtäjä Filippa Hella, erikoiskirjastonhoitaja Mikaela Wickström ja luokanopettaja Christa Viitanen.

Palkinto myönnetään suomalaiselle lastenkirjalle, jonka kohderyhmänä ovat 6–9-vuotiaat lapset. Lopullisen valinnan tekevät lapsiraadit porvoolaisista päiväkodeista ja kouluista. Voittaja julkistetaan helmikuussa 2022.

Runeberg Junior -palkinto on Porvoon kaupungin ja KSF Media / Sanomalehti Östnylandin yhteinen 10 000 euron suuruinen lastenkirjallisuuspalkinto. Se jaettiin ensimmäistä kertaa J. L. Runebergin päivän yhteydessä helmikuussa 2017 Porvoossa.

Lisätiedot: Palkintokoordinaattori Catharina Latvala, catharina.latvala@porvoo.fi, puh. 040 6214937

Arvostelukappalepyynnöt: tiedotus@wsoy.fi