Ilkka Remeksen uutuustrillerissä Venäjä kostaa Suomen Nato-jäsenyyden

21.9.2023

Ilkka Remeksen Pimeyden sydämessä suojelupoliisin virkailija päätyy salattujen Venäjä-kytköstensä kautta välikappaleeksi Kremlin Suomeen kohdistamaan kylmäveriseen operaatioon.

”Nyt kun Suomi on säpsähtänyt todellisuuteen, jossa naapurin uinuva karhu on herännyt aggressiivisena petona, rakensin tarinan jossa suomalaiset ottavat uhattuina ohjat käsiinsä tavalla, joka ei vanhassa maailmassa olisi tullut kyseeseen”, Ilkka Remes sanoo.

Pimeyden sydämessä vakoojajahdin kohteeksi syyttömänä joutuneen ulkoministeriön virkamiehen poika Mikko Jalava pääsee Supo-virkailijan Venäjä-yhteyksien jäljille. Samalla selviää, että tätä ovat vuosia suojelleet Moskovan-suhteita vaalivat veteraanipoliitikot.

”On hämmentävää, kuinka tiukkaan itädiktatuuria myötäilevät toimintatavat ovat Suomessa juurtuneet ja millaisella voimalla niitä edelleen yritetään pimittää”, Remes sanoo. ”Ei haluta tutkia Suomen kansalaisuuden järjestämistä puolivillaisesti venäläisoligarkille, ei DDR:n hyväksi vakoilleiden suomalaisten toimia eikä tutkintoja laiminlyöneen virkakoneiston toimintaa.”

Mikko Jalava on perimässä isosetänsä, joka lähti Pohjanmaalta Kongoon konemieheksi ja päätyi osakkaaksi menestyneeksi kasvaneeseen kaivosyhtiöön. Pian Jalava joutuu idän väkivaltaisten hallintojen jahtaamaksi pelinappulaksi, löytää Euroopan valtaytimestä hätkähdyttävän salaisuuden ja palaa Helsinkiin, jossa on kehittymässä maailman mitassakin ennenkokematon katastrofi.

”Olen vuosia luonut kirjoissani skenaarioita, jotka ovat tuntuneet olevan uskottavuuden rajoilla”, Remes sanoo. ”Mielestäni tutustuminen asioihin, joita saattaa tapahtua, antaa mahdollisuuden valmistautua kohtaamaan sellaisia myös tosielämässä.”

Ilkka Remeksen maailmanluokan trillerit ovat nostaneet hänet Suomen luetuimmaksi kirjailijaksi sekä faktaa ja fiktiota yhdistelevän tyylilajin mestariksi. Hänen trilleriensä ajankohtaisuus ja osumatarkkuus häkellyttävät kirja toisensa perään.

Ilkka Remes
Pimeyden sydän
WSOY 2023, 472 sivua
Trilleri on saatavilla painettuna sekä e- ja äänikirjana.

www.wsoy.fi
www.ilkkaremes.com

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Tuuli Leppänen, tuuli.leppanen@wsoy.fi, puh. 040 5646 734