Jukka-Pekka Palviaisen lastenkirja Allu ja outo Uolevi on Runeberg Junior -ehdokkaana

14.11.2019

Vuoden 2020 Runeberg Junior -lastenkirjapalkinnon saajaksi on ehdolla kymmenen kirjaa, joista WSOY:n ehdokkaana on  Jukka-Pekka Palviaisen Allu ja outo Uolevi.

Raadin perustelut:

”Allu ja outo Uolevi on humoristinen tarina tavallisten lasten valmistautumisesta epätavalliseen syyslomaan: lapset kehittävät itse itselleen tekemistä ja lomakohteen. Christel Rönnsin inspiroiva kuvitus innostaa lukemaan. Jukka-Pekka Palviaisen kirjaan on aloittelevankin lukijan helppo tarttua.”

Lasten lukuintoa edistävän kilpailun ehdokkaat valitsi raati, johon kuuluivat tänä vuonna näyttelijä ja ohjaaja Mika Fagerudd, luokanopettaja Milka Harjunen sekä FM Keth Strömdahl.

Seuraavaksi porvoolaiset päiväkotiryhmät ja ensimmäisen ja toisen luokan oppilaat lukevat ja valitsevat lopullisen voittajan.

Runeberg Junior -palkinto on Porvoon kaupungin ja KSF Media / Sanomalehti Östnylandin yhteinen 10 000 euron suuruinen lastenkirjallisuuspalkinto ja se jaettiin ensimmäistä kertaa J. L. Runebergin päivän yhteydessä helmikuussa 2017 Porvoossa.

Raati arvioi tämänvuotista lastenkirjasatoa laadukkaaksi. Kaikissa lapsiraadeille valituissa kirjoissa on hyvän tarinan lisäksi myös hieno kuvitus. Jatkoon valitut kirjat soveltuvat palkinnon kriteerien mukaan 6–9-vuotiaille.

Yhteistä kaikilla valituilla kirjoilla on se, että ne voi lukea ääneen lapselle tai lapsiryhmälle, 6–9-vuotias lapsi voi lukea niitä itse, kun lukutaitoa alkaa olla, kuvituksissa riittää tutkittavaa ja niistä voi jutella ja kuvitus houkuttaa jatkamaan lukemista ja tukee tekstiä. Raadin kirjakohtaiset valintaperustelut on kerrottu alla.

Lisätiedot ja arvostelukappalepyynnöt: tiedotus (at) wsoy.fi