Kansainvälinen Kepler62-kirjasarja vie lastenkirjallisuuden tähtiin

15.7.2015

Timo Parvelan, Bjørn Sortlandin ja Pasi Pitkäsen kuusiosainen juonivetoinen avaruusseikkailu Kepler62 on syntynyt suomalais-norjalaisessa yhteistyössä. Kun kaksi palkittua ja tunnettua kirjailijaa yhdistää ideansa nuoren ja lahjakkaan kuvittajan kanssa, päivittyvät vanhat avaruusseikkailut uudelle ja visuaalisemmalle tasolle. Vahvasti nelivärikuvitettu seikkailusarja kertoo siitä mitä tapahtuu, kun joukko lapsia kootaan eri puolilta maapalloa ja lähetetään Kolumbuksen hengessä asuttamaan kaukaista Kelper62  f-planeettaa.

”Samaan aikaan, kun seikkailu ja avaruus ovat teemoina nousemassa maailmalla, olemme vahvasti mukana sarjalla, joka on täynnä jännitystä, uudisraivaajahenkeä, kielirajat ylittävää yhteistyötä ja puhdasta intoa. Kepler62 koukuttaa lukijansa sukupuoleen ja ikään katsomatta, niin että lukija voi vain toteuttaa sarjan mottoa: Be part of the story!”, sanoo kustantaja Saara Tiuraniemi.

Sarjan kaksi ensimmäistä osaa Kutsu ja Lähtölaskenta julkaistaan yhtä aikaa Suomessa ja Norjassa ja sarjan loput neljä osaa julkaistaan vuosina 2016-2017.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Leena Salmio, tuottaja, leena.salmio@bonnierbooks.fi WSOY, viestintä lasten- ja nuortenkirjallisuus

Arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi