Karo Hämäläisen Ilta on julma Yhdysvaltoihin ja Ranskaan

10.2.2015

Karo Hämäläisen kirjoittaman trillerin Ilta on julma englannin- ja ranskankieliset käännösoikeudet on myyty. Teoksen julkaisee Yhdysvalloissa Soho Press ja Ranskassa Actes Sud. Kustannussopimukset on solminut Elina Ahlbäck Literary Agency.

Karo Hämäläisen Ilta on julma -romaanin maailmanlaajuiset englanninkieliset oikeudet on myyty yhdysvaltalaiselle Soho Press -kustantamolle. Manhattanilla sijaitseva kustantamo tunnetaan uusien kirjallisten äänien ja palkittujen kansainvälisten rikoskirjojen kustantajana.

Ilta on julma on kirjallinen kunnianosoitus suljetun huoneen mysteerille. Se on juuri sellainen sekoitus genreä ja kirjallista eleganssia, jota etsimme Soho Crimen kustannettavaksi”, Soho Pressin kustantaja Juliet Grames sanoo.

Teoksen ranskankieliset oikeudet on ostanut Actes Sud. Kustantamo julkaisee Ranskassa muun muassa Paul Austerin, Lars Keplerin ja Stieg Larssonin kirjoja. 

Ilta on julma on kiehtovan jännittävä romaani. Rennon tunnelman ja yläluokkaisten hymyjen takana vaanivat vaaralliset aikeet. Alituinen epävarmuus – tunne siitä, että jotain pahaa tapahtuu hetkenä minä hyvänsä… Älykäs, hienostunut ja ilahduttavan hitchcockmainen!” luonnehtii kustannustoimittaja Hege Roel Rousson Acte Sud -kustantamosta.

”Vaikka arvostamieni kustantajien kehut punastuttavat, oikeassahan he ovat. Oli kiehtovaa ja hauskaa lyödä yhteen kirjaan rikoskirjallisuuden historia viimeksi kuluneen sadan vuoden ajalta. Nyt työn alla onkin aivan toisenlainen romaani”, Karo Hämäläinen kommentoi.

Karo Hämäläinen on kirjailija, toimittaja ja kirjallisuuslehti Parnasson vastaava tuottaja. Hämäläisen kirjallinen tuotanto ulottuu lastenromaaneista sijoitustietokirjoihin. Vuonna 2013 julkaistun Ilta on julma -romaanin ensimmäiset käännösoikeudet myytiin Italiaan Newton Compton -kustantamolle viime vuonna. Seuraava romaani Yksin ilmestyy syksyllä 2015 WSOY:n kustantamana. 

Lisätiedot

Elina Ahlbäck Literary Agency, kirjallisuusagentti Elina Alhbäck, puh. 0400 548 402, s-posti info@ahlbackagency.com

Karo Hämäläinen, puh. 045 163 4560, s-posti karo.hamalainen@gmail.com