Kepler62 -kirjasarja kansainväliseen kiitoon – käännösoikeudet myyty Ranskaan

30.3.2016

Timo Parvelan, Bjørn Sortlandin ja Pasi Pitkäsen suomalaisnorjalaisessa yhteistyössä syntyneen kuusiosaisen avaruusseikkailu Kepler62 -kirjasarjan käännösoikeudet on myyty Ranskaan Éditions Nathanille. Pasi Pitkäsen nelivärikuvittaman seikkailun ensimmäiset osat ilmestyivät samanaikaisesti Suomessa ja Norjassa syksyllä 2015. Sarjan loput neljä osaa julkaistaan vuosina 2016-2017.

”Rakastuimme sarjan nykyaikaisuuteen ja siihen, että tarina lähtee liikkeelle videopelistä ja laajenee avaruusseikkailuksi, sekä sen loistavaan kuvitukseen. Sarjan nokkela juoni ja vahvat henkilöhahmot, joihin lukijoiden on helppo samaistua, ovat täydellinen yhdistelmä. Kepler62 on erittäin nautittava lukukokemus ja samalla se kyseenalaistaa monia nyky-yhteiskunnassamme hyvin ajankohtaisia asioita. Kuvitus kauniine väreineen ja rytmeineen tuo tarinaan voimaa ja upeaa omaperäisyyttä. 

Olemme etsineet erityisesti nihkeille lukijoille kirjoja, joissa on lyhyt teksti ja runsaat kuvitukset ja jotka ovat yhtaikaa sekä jännittäviä että helppolukuisia. Kepler 62 on täydellinen osuma!”

Cécile Verdier, acquisitions editor, Éditions Nathan

“Olemme uskoneet sarjan kansainväliseen potentiaaliin alusta asti. Kahden tunnetun ja taitavan kirjailijan sekä nuoren lahjakkaan kuvittajan yhteistyö vie tähtiin. Halusimme tehdä kirjasarjan, joka houkuttaa ja koukuttaa tarttumaan kirjoihin yhä uudelleen. Jo nyt Suomessa sarja on otettu vastaan riemuiten ja kirjat ovat saaneet paljon suoraa kiitosta lukijoilta itseltään, kouluilta, kirjastoilta!”

Saara Tiuraniemi, lasten- ja nuortenkirjojen kustantaja, WSOY

Kepler62 -kirjasarja on aikaisemmin myyty Etelä-Koreaan, Färsaarille, Unkariin, Turkkiin ja Viroon.

Nathan on myös Timo Parvelan Ella ja kaverit -kirjasarjan kustantaja, ja ensimmäiset kaksi Ella ja kaverit -kirjaa ilmestyvät Ranskassa huhtikuun alussa.

Kepler62 

Lisätiedot:

Bonnier Rights Finland
Literary Agent
Kaisa Kauhanen, 050 401 8122
kaisa.kauhanen@bonnierrights.fi

Lisätiedot ja arvostelukappaleet:

WSOY
Lasten- ja nuortenkirjallisuuden tuottaja
Leena Salmio, 050 366 3882
leena.salmio@bonnierbooks.fi