Kirjailijat kiertueella 10.–12.11.

4.11.2015

Kirjailijat esiintyvät paikkakunnilla järjestettävissä Kirjailijat kiertueella -tilaisuuksissa, joissa he kertovat kirjoittamisesta, uutuuskirjoistaan ja muista ajankohtaisista kuulumisista. Ohjelman juontaa toimittaja Mia Halonen. Tapahtuma järjestetään tiistaina 10.11. Tampereen TTT-klubilla, keskiviikkona 11.11. Jyväskylän Popparissa ja torstaina 12.11. Kuopion ravintola Introssa.

Kaisa Haatanen (s. 1966) on helsinkiläinen kustannuspäällikkö ja keski-ikäisten naisten armoton äänitorvi. Hän on vanhapiika, esikoinen ja isosisko, ei erityisen ruma eikä erityisen kaunis, tukeva mutta isorintainen. Haatasen esikoisromaani Meikkipussin pohjalta ilmestyi elokuussa. Meikkipussin pohjalta nauraa naisten itsetutkiskelulle. Se on kepeä, mutta välillä armoton ja kipeäkin kertomus, josta kuoriutuu kuin vaivihkaa elämäntapaopas.

Pekka Hiltunen (s. 1966) on kirjailija ja Mondo-lehden toimituspäällikkö. Hiltusen esikoisteos Vilpittömästi sinun voitti Vuoden johtolanka -palkinnon, Kirjakauppojen Laila Hirvisaari -palkinnon ja Kaarlen kirjallisuuspalkinnon. Studio-dekkarisarjan aloittanut teos on ollut Suomessa arvostelumenestys ja sen käännösoikeudet on myyty jo kuuteen maahan. Hiltusen uusin teos Varo minua on sarjan kolmas osa.

Elina Hirvonen (s. 1975) on kirjailija, toimittaja ja dokumenttielokuvien tekijä. Hirvosen esikoisromaani Että hän muistaisi saman oli Finlandia-palkintoehdokkaana. Se on käännetty seitsemälle kielelle. Kirjailijan kolmas romaani Kun aika loppuu ilmestyi keväällä 2015. Se on romaani vanhemmuudesta, oman paikan etsimisestä ja ihmisen vastuusta puuttua tapahtumien kulkuun.

Karo Hämäläinen (s. 1976) on opiskellut yleistä kirjallisuustiedettä ja filosofiaa Helsingin yliopistossa ja Ludwig Maximilianin yliopistossa Münchenissä. Hämäläinen on työskennellyt Arvopaperi-lehden toimituspäällikkönä ja verkkolehti Kiiltomadon päätoimittajana. Tällä hetkellä hän toimii Parnasson vastaavana tuottajana sekä vapaana kirjailijana ja toimittajana. Hämäläisen kirjallinen tuotanto ulottuu lastenromaaneista sijoitustietokirjoihin. Kirjailijan uusin romaani Yksin on Paavo Nurmen fiktiivinen omaelämäkerta.

Katja Kettu (s. 1978) on kirjailija ja animaatio-ohjaaja. Kettu kirjoittanut neljä romaania ja yhden novellikokoelman, sekä toimittanut useita muita teoksia. Uusin romaani Yöperhonen ilmestyi elokuussa ja sen käännösoikeudet on myyty jo seitsemään maahan. Edellinen romaani Kätilö palkittiin Runeberg-palkinnolla vuonna 2012. Kätilöä on myyty yhteensä yli 100 000 kappaletta, ja sen käännösoikeudet on myyty kaikkiaan 19 maahan. Romaanin pohjalta tehty samanniminen elokuva (Solar Films Oy, 2015) sai ensi-iltansa syyskuun alussa. Elokuvan on ohjannut Antti J. Jokinen.  

Miina Supinen (s. 1976) on kirjailija, toimittaja ja luovan kirjoittamisen ohjaaja. Hänen Liha tottelee kuria -kirjansa on edelleen vuosituhannen hauskimpia esikoisromaaneja. Lyhytproosateos Apatosauruksen maa oli Runeberg-palkintoehdokas. Supisen uusi romaani Mantelimaa on hauska ja osuva jännitysromaani perheen ahdingosta ja lopulta toivosta joulukiireen keskellä.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

viestintäpäällikkö Vilja Perttola, puh. 040 755 3319, vilja.perttola@bonnierbooks.fi
arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi
kuvat: https://www.wsoy.fi/palvelut/medialle/#kuvapankki

Pääsyliput yleisölle Tiketistä: https://www.tiketti.fi/WSOYn-kirjailijat-kiertueella-TTT-klubi-Poppari-Intro-tickets/35238