Kirjan vuosi 2015 -kirjoituskilpailun voittanut Hanna Weseliuksen Alma! on ilmestynyt

17.8.2016

Sen ytimessä on Alma Mahler, muusikko, Gustav Mahlerin vaimo. Romaanin todellisuudessa on sijaa yhtä lailla maahanmuuttajapoikaa salaa tapaavalle lakinaiselle ja juorulehtien sivuilla omaa glamour-elämäänsä viettävälle viihdetanssijalle sekä niille 234 nigerialaiselle koulutytölle, jotka aseistautuneet miehet veivät mukanaan yöhön.

Lue lukunäyte: http://media.bonnierbooks.fi/sample-pages/9789510419946_lukun.pdf

Hanna Weselius (s. 1972 Kajaanissa) on opiskellut kirjallisuustiedettä, journalismia ja valokuvataidetta ja työskennellyt kuvajournalistina, kuvataiteilijana ja vapaana kirjoittajana. Hän on koulutukseltaan taiteen tohtori ja työskentelee valokuvataiteen yliopistonlehtorina. Weselius on aikaisemmin palkittu Gummeruksen ja Nuoren Voiman Liiton runokilpailussa sekä Martti Joenpolvi -novellikilpailussa. Alma! on hänen esikoisromaaninsa. 

Lisätiedot, haastattelupyynnöt:
viestintäpäällikkö Tuuli Leppänen, tuuli.leppanen@wsoy.fi, puh. 040 5646 734
arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi

WSOY:n ja WSOY:n kirjallisuussäätiön järjestämässä Kirjan vuosi 2015 -kirjoituskilpailussa etsittiin proosakäsikirjoitusta, joka kuvaa ja kommentoi persoonallisella tavalla omaa aikaamme. Tyylilaji oli vapaa, ja kilpailuun oli mahdollista osallistua essee-, lyhytproosa-, romaani- tai novellikäsikirjoituksella. Kilpailuun saivat osallistua kirjoittajat, jotka eivät ole vielä julkaisseet omaa esikoisteostaan. Voittaja valikoitui 460 käsikirjoituksen joukosta. Kirjoituskilpailun raadin puheenjohtajana toimi WSOY:n kotimaisen kaunokirjallisuuden kustantaja Anna-Riikka Carlson. Muut raadin jäsenet olivat kustannustoimittajat Samuli Knuuti ja Mikko Rouhiainen, muusikko Olavi Uusivirta sekä mahdollisuusviestintäjohtaja Kirsi Piha.