Lehdistötiedote: Italialainen menestyskirjailija Domenico Starnone Suomen vierailulle Helsinki Litiin

21.3.2018

Starnone on noussut maailmalla tunnetuksi kirjailijanimeksi juuri Solmujen ansiosta. New York Times nosti romaanin viime vuoden kärkikirjojen joukkoon. Romaani on myyty 18 maahan ja tänä keväänä se ilmestyy myös Ruotsissa, Norjassa ja Virossa.

”On hienoa saada uusi ääni Italiasta esille, varsinkin kun se on juuri tämä ääni. Solmujen 200 sivussa ei ole yhtäkään liikaa eikä liian vähän. Starnonella on taito porautua ihmismielen ytimeen tavalla, joka ravistelee, kauhistuttaa ja koskettaa. Lisää Starnonea on luvassa myös ensi vuonna”, WSOY:n käännetyn kaunokirjallisuuden kustannuspäällikkö Leena Balme sanoo.

Starnonen kiitetyssä romaanissa ääneen pääsevät jätetty vaimo, aviomies ja pariskunnan aikuiset lapset – eikä sen luettuaan katso omaa puolisoaan ja lapsiaan enää samalla tavalla.

Toinen WSOY:n Helsinki Litin ulkomaisista vieraista on virolainen Ilmar Taska, jonka romaanista Pobeda 1946 (suom. Jouko Vanhanen) otetaan uusintapainos Viron juhlavuoden kunniaksi. Pobeda 1946 on harvinaisen hieno ajankuva sodanjälkeisestä Virosta. Taska esiintyy Helsinki Litissä Sofi Oksasen haastattelemana perjantaina 25.5.

Domenico Starnone (s. 1943) on Italian nykykirjallisuuden tunnetuimpia nimiä. Hänen romaanilleen Via Gemito myönnettiin vuonna 2001 Italian arvostetuin kirjallisuuspalkinto Strega. Starnone on työskennellyt toimittajana ja käsikirjoittajana. Hän syntyi Napolissa ja asuu nykyään Roomassa.

Ilmar Taska (s. 1953) on Virossa tunnettu elokuvan ja teatterin maailmasta. Vuonna 2011 Ilmar Taska julkaisi ensimmäisen novellikokoelmansa Paremp ku elu josta tuli arvostelumenestys. Pobeda 1946 on hänen ensimmäinen romaaninsa, ja se nousi heti ilmestyttyään arvostelu- ja lukijamenestykseksi.

 

Lisätietoja:
Kustannuspäällikkö Leena Balme
leena.balme@wsoy.fi, puh. 050 449 3391

Haastattelu- ja arvostelukappalepyynnöt:
Viestintäpäällikkö Ina Westman
ina.westman@wsoy.fi, puh. 040 5544 543