Lehdistötiedote: WSOY ja Förlaget keräsivät yhteensä 32 000 euroa Oxfamille yhdessä Akateemisen kirjakaupan kanssa

8.3.2018

Kampanjan tavoitteena oli kerätä vähintään 20 000 euroa brittiläisen hyväntekeväisyysjärjestö Oxfamin työhön epätasa-arvoa ja äärimmäistä köyhyyttä vastaan ympäri maailmaa. Koska valtaosa köyhyydestä koskee maailman naisia, kampanja keskittyi tukemaan nimenomaan naisten ja tyttöjen asemaa.

Maaliskuuhun 2018 mennessä WSOY ja Förlaget ovat keränneet kirjamyynnin kautta yhteensä 32 000 euroa eli noin 60 prosenttia yli tavoitteen. Moomin Charactersin keräämä lahjoitussumma on yhteensä 300 000 euroa. Loppuosa lahjoituksesta tulee Englannista, jossa kirjan julkaisi kampanjan käynnistänyt Sort of Books.

 On todella hienoa, että hyväntekeväisyyskampanjaan tehty kirja on myynyt näin hyvin. Olemme ylpeitä voidessamme lahjoittaa rahat Oxfamille, jonka organisaatio tarvitsee tukea näinä aikoina, Moomin Charactersin hallituksen puheenjohtaja ja luova johtaja Sophia Jansson kommentoi. – Suurkiitos kaikille, jotka ovat ostaneet kirjaa, sekä kumppaneillemme WSOY:lle, Förlagetille ja Akateemiselle kirjakaupalle ja muille kirjan jälleenmyyjille.

Moomin Charactersin hyväntekeväisyyskampanja jatkuu ja Tove Janssonin Kertomus näkymättömästä lapsesta ja kuusi on edelleen myynnissä kirjakaupoissa.

Lisätietoja:

WSOY, kustantaja Paula Halkola
paula.halkola@wsoy.fi,  +358 50 341 4210

Förlaget, toimitusjohtaja Fredrik Rahka
fredrik.rahka@forlaget.com,  +358 40 838 8246