Marisha Rasi-Koskisen nuortenromaani Auringon pimeä puoli voitti lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandian 2019

28.11.2019

Marisha Rasi-Koskinen on voittanut vuoden 2019 lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon romaanillaan Auringon pimeä puoli. Voittajan valitsi kuuden ehdokkaan joukosta näyttelijä ja muusikko Olavi Uusivirta, joka perusteli valintaansa näin:

”Voittajaksi valikoitui lopulta kirja, joka jäi voimakkaimmin kummittelemaan. Lukukokemus on kuin pitkä ja psykedeelinen uni, josta tuntee heräävänsä monta kertaa saamatta lopullista varmuutta valvetilan todellisuudesta. On nipistettävä käsivarresta. Kirjailija heittäytyy paikoin hullunrohkeankin kehyskertomuksen liukkaille jäille notkeaan ja mutkattomaan kieleen sekä psykologisesti tarkka piirteisiin henkilöhahmoihinsa luottaen. Lopputuloksena on otteessaan pitävä, kysymyksiä herättävä ja aivoja stimuloiva dystooppinen fantasia, joka kuitenkin jättää viimeiseksi jälkikuvaksi verkkokalvoille toivonkipinän. Toivoa on niin kauan, kun on niitä, jotka väkijoukossa nostavat kätensä pystyyn epäoikeudenmukaisuuden merkiksi.”

Marisha Rasi-Koskinen (s. 1975) on kirjailija ja psykologi, joka on saanut kirjoistaan Tiiliskivi-palkinnon, kahdesti Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnon sekä ollut Runeberg-ehdokkaana. Auringon pimeä puoli on hänen ensimmäinen nuortenkirjansa.

Lisätiedot, haastattelupyynnöt:

WSOY, viestintäpäällikkö Ina Westman
ina.westman@wsoy.fi, puh. 040 5544 543

Arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi