Markus Maulavirran Avotulilla-kirjassa kokataan ruokaa luonnon antimista

3.8.2015

Avotulilla-kirjasta löytyy tulilla tehtäviä juomia, keittoja metsän antimista ja herkkuja kalansaaliista. Sen resepteissä valmistetaan riistaa metsässä, kuten jänistä, metsä- ja vesilintuja, tulistellaan kotoa kannettuja lihoja ja hyödynnetään muun muassa nokkosia ja luonnon vihanneksia. Myös jälkiruoat maistuvat parhaalta metsän kätkössä. Kirjan ohjeisiin on poimittu helpotuksia myös lähimarkettien kylmäaltaista ja hyllyiltä.

Reseptien lomasta löytyy myös tarvittavat tiedot siitä, mitä reppuun on hyvä pakata, miten riista kannattaa käsitellä ja kuinka ruoan maut saa luonnossa parhaimmilleen.

Markus Maulavirta kannustaa lähtemään luontoon ja nauttimaan sen antimista, sillä Suomessa se on erityisen vaivatonta. ”Kuinka valtava etuoikeus meillä on mennä metsään ja tehdä tulet valmiille tulipaikoille, kaivaa repusta vähän tarvikkeita ja viettää unohtumaton hetki monipuolisen luonnon tarjoamien nautintojen parissa. Toivon, että tämä kirja antaa rohkeutta ja mielikuvitusta lähteä luontoon tulistelemaan.”

Markus Maulavirta on eräopas ja kokki, joka on valmistanut ruokaa ammatikseen niin valkoisten liinojen hehkussa kuin avotulilla. Hän asuu Helsingissä, mutta työskentelee paljon Sallassa. Kirjan tunnelmalliset kuvat on ottanut dokumenttikuvaaja Tuukka Kouri.

Lisätietoja Avotulilla-kirjasta #kirja-palvelussa

Arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi

Lisätiedot: tuottaja Mari Nieminen mari.nieminen@bonnierbooks.fi

 

Markus Maulavirta: Avotulilla – Ruokaa luonnon antimista

Valokuvat Tuukka Kouri

WSOY, 2015