Martti Merenmaan stipendi Erkka Mykkäselle

24.11.2017

Martti Merenmaan stipendi on kaunokirjallisuusstipendi, joka jaetaan vuosittain hakemuksetta pohjoissavolaiselle alle 35-vuotiaalle kirjailijalle, jolla on jo näyttöä kirjallisista kyvyistä. Stipendin suuruus on 1700 euroa. Esityksen stipendin saajasta tekee Kuopion kaupunginkirjaston asiantuntijaryhmä ja päätöksen tekee Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta.

Erkka Mykkänen on Mikkelissä syntynyt kirjailija, toimittaja ja esiintyjä, joka on viettänyt lapsuus- ja nuoruusvuotensa Kuopiossa. Nykyisin hän asuu Helsingissä. Hänen esikoisteoksensa Kolme maailmanloppua (2015) on ansiokas novellikokoelma, joka piirtää kuvan monipuolisesta, kokeellisesta ja lahjakkaasta kirjailijasta. Mykkäsen vahvuuksia ovat tiiviin ilmaisun taito ja tarinoiden yllätyksellisyys. Toimittamassaan antologiassa Jatkuu! Fanifiktioita kirjallisuutemme klassikoista (2017) hän luo rohkeasti jatkoa Waltarin Sinuhe egyptiläiselle.

Erkka Mykkänen on kirjoittanut runsaasti myös muita novelleja, runoja ja lehtiartikkeleita. Hän on ollut ehdokkaana Savonia-kirjallisuuspalkinnon saajaksi 2016 ja saavuttanut 2. ja 3. sijan J. H. Erkon kirjoituskilpailussa vuosina 2013 ja 2014. Mykkäsen esikoisromaani Something not good ilmestyy tammikuussa 2018.

Lisätietoja: Osastonjohtaja Heli Muhonen, Kuopion kaupunginkirjasto – Pohjois-Savon maakuntakirjasto, puh. 0447182353, https://kuopio.finna.fi