Meri Luttisen Myrskynsilmä voitti vuoden 2020 Topelius-palkinnon

18.1.2021

Meri Luttisen nuortenromaani Myrskynsilmä on valittu vuoden 2020 Topelius-palkinnon voittajaksi.

Palkintoraadin perustelut:

”Muinaissuomalaiseen fantasiamaailmaan sijoittuva esikoisromaani on hieno kasvukertomus, joka käsittelee erilaisuutta, yksinäisyyttä ja omien pelkojen voittamista.   Ikiaikaisessa riitissä nuoret tytöt löytävät elämäntehtävänsä kehien kautta. Kainun kohtaloksi osoittautuu olla keskimmäisen kehän tietäjä, mikä tuo mukanaan suuren vastuun. Hänen on ratkaistava Myrskynsilmä-riipuksen arvoitus löytääkseen itsensä ja oman paikkansa yhteisössä.”

 

Topelius-palkinto myönnetään ansiokkaalle nuortenkirjalle ja Arvid Lydecken  -palkinto ansiokkaalle lastenkirjalle.  Palkinnot jakaa Suomen Nuorisokirjailijat ry. Ehdokkaat on valittu vuoden 2020 aikana ilmestyneistä kotimaisista lasten- ja nuortenkirjoista. Molempien Kopioston tukemien palkintojen arvo on 2021 euroa.

Topelius-palkintoa on jaettu vuodesta 1946 lähtien korkeatasoiselle nuortenkirjalle ja Arvid Lydecken -palkintoa vuodesta 1969 lähtien korkeatasoiselle lastenkirjalle.

Palkintoraadin jäsenet ovat tutkija, tietokirjailija ja raadin puheenjohtaja Sara Kokkonen, kirjastovirkailija Marjo Hämäläinen sekä luokanopettaja Matias Laivamaa.

Lisätietoja Suomen Nuorisokirjailijat ry:n puheenjohtaja Netta Walldén,

p 040 744 0554 tai walldennetta@gmail.com