Nimitysuutinen: Ville Laihonen WSOY:n graafiseksi suunnittelijaksi ja Art Directoriksi

20.6.2023

Graafikko Martti Ruokonen aloitti WSOY:llä 1990 ja jää syksyllä 2023 eläkkeelle. Hän on jättänyt kädenjälkensä satoihin kirjoihin, ollut monen kirjailijan luottograafikko ja luonut WSOY:n graafista ilmettä tavalla, joka jää historiaan. Ruokosen omaleimaisesta otteesta ei voi erehtyä: hänen suunnittelunsa on klassisen vähäeleistä ja erehtymättömän tyylikästä, ja siksi hänen suunnittelemansa kirjat kestävät aikaa.

1.8.2023 WSOY:n graafisena suunnittelijana ja Art Directorina aloittaa Ville Laihonen, jolla on vahva kokemus niin mainostoimiston monipuolipuolisista visuaalisen suunnittelun töistä kuin kirjankansisuunnittelusta. ”On upeaa päästä visuaalisena suunnittelijana mukaan rakentamaan suuresti arvostamaani kustannusalan brändiä tällaisena haasteellisena yltäkylläisyyden aikana, jossa digitalisaation mukana tuoma viihdetulva täyttää ihmisten arjen ja vapaa-ajan”, Ville Laihonen toteaa.

WSOY:n kotimaisen kaunokirjallisuuden kustantaja Anna-Riikka Carlson kertoo olevansa kiitollinen Martti Ruokosen WSOY:n historiaan ja kirjoihin jättämästä jäljestä. ”Olemme iloisia, että Martti haluaa jatkaa kansisuunnittelua eläkkeelle jäätyäänkin. On upeaa saada WSOY:lle graafiseksi suunnittelijaksi ja Art Directoriksi Ville Laihonen, jolla on jo monipuolinen kokemus WSOY:n kirjojen kansisuunnittelusta. Viimeisimpinä töinään WSOY:lle hän on suunnitellut muun muassa Satu Rämön Hildur-sarjan kannet sekä Minna Rytisalon Jenny Hill -romaanin kannen.”

Lisätietoja:
WSOY:n kaunokirjallisuuden kustantaja Anna-Riikka Carlson, puh. 040 778 1149,
anna-riikka.carlson@wsoy.fi

Ville Laihonen, puh. 044 723 5422, ville.laihonen@wsoy.fi (1.8. lähtien)

WSOY kustantaa monipuolisesti kotimaista ja suomennettua kauno- ja tietokirjallisuutta sekä lasten- ja nuortenkirjoja. Vuonna 1878 perustettu WSOY on menneiden ja tulevien klassikkokirjojen kustantamo. WSOY toimii kirjallisuuden suunnannäyttäjänä ja kustantaa tulevaisuuden klassikot.