WSOY:n syksyn 2019 kirjat on julkistettu

10.4.2019

Kotimainen kaunokirjallisuus

Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja Eskorttia etsimässä -romaanissa Suomen rakastetuin jäärä päätyy uskomattomalle road tripille veljensä kanssa. Antti Heikkisen Maaseudun tulevaisuus on koskettava romaani maaseudusta ja sen puolesta taistelevista ihmisistä. Elina Hirvosen Punainen myrsky on pakahduttava romaani sodan keskellä varttuneesta pojasta, josta kasvaa rauhantekijä. Suomen luetuin trilleristi Ilkka Remes tarjoilee jälleen hyytävän ajankohtaista jännitystä Kremlin nyrkki -trillerissä, jossa Venäjän ja Naton konflikti kiskaisee suomalaiset perimmäisten kysymysten äärelle. Eeva Kilven Punainen muistikirja sisältää rakastetun runoilijan muistiinpanoja luonnosta sekä olemisen ilosta ja haikeudesta. Sinikka Nopolan Pätevä ihminen on kunnolliseksi kasvaneen riemastuttava tilitys ja Tuula-Liina Variksen Sattunut syntymään omakohtainen romaani naiseksi ja taiteilijaksi kasvamisesta. Syksyllä ilmestyvät myös Suvi Vaarlan Westend, joka on suuri romaani 1990-luvun lamasta ja sen pitkästä varjosta, Inka Nousiaisen Mustarastas, Markus Leikolan Teidän edestänne annettu, Claes Anderssonin Seuraavaksi Jätkäsaari, Kaiho Niemisen Sokkeli, Pekka Hiltusen Studio-sarjan trilleri Syvyys ja Arto Paasilinnan ennen julkaisematon esikoisromaani Laki vaatii vainajia.

Runoutta syksyssä edustavat Heli Laaksosen Aurinko. Porkkana. Vesi., Katja Seudun Jäätyväinen, Heikki Turusen Hehkuva sydän – Runoja vuosilta 1960-2019.

Esikoisteoksensa julkaisevat Akseli Heikkilä kuvitteelliseen pohjoiseen kylään sijoittuvalla romaanilla Veteen syntyneet, Meiju Niskala omakohtaisella teoksella Sata kirjettä kuolleelle äidille sekä Pertti Saloheimo lajirajoja uhmaavalla teoksella Ennustus linnuston tulevaisuudesta.

Suomennettu kaunokirjallisuus

Lisbeth Salanderin henkeäsalpaava tarina huipentuu David Lagercrantzin Millennium-sarjan kuudennessa trillerissä Tyttö joka eli kahdesti. Syksyn muita dekkareita ovat Sophie Hannahin uusi Hercule Poirot -mysteeri Kolme neljästä, C. J. Tudorin Paluu pimeästä ja Sofie Sarenbrantin Kerjäläinen. Ranskalaisen Leïla Slimanin kohuttu esikoisromaani Adèle julkaistaan nyt suomeksi kuten myös Napoli-sarjan kirjoittajan Elena Ferranten esikoisromaani Amalian rakkaus. Nobelisti Patrick Modianolta julkaistaan haikea Pariisi-romaani Uinuvia muistoja. Syksyn muita kirjoja ovat Simona Ahrnstedtin Vain yksi mahdollisuus, Danielle Steelin Päivien loppuun saakka, John Grishamin Tilinteko, Wilbur Smithin Tiikerin kynsi ja Andrzej Sapkowskin Narrenturm 2. Maailmankirjallisuuden klassikoista ilmestyvät Geroge Eliotin Daniel Deronda ja antiikin ajoilta Akhilleus Tatioksen Leukippe ja Kleitofon.

Tietokirjallisuus

Rakastettu laulaja Anna Puu kertoo omin sanoin tarinansa Mari Koppisen kirjoittamassa vahvan visuaalisessa kirjassa Minä olen ANNA PUU. Tommi Aition kirjoittama Hjallis Harkimo Bisneselämäkerta paljastaa, mistä menestynyt liikemies on tehty. Hyvinvointivalmentaja Nanna Karalahden motivaatiokirja Sinä pystyt opastaa omien kokemustensa kautta tasapainoon perheen, työn ja parisuhteen ristipaineessa.

Syksyn muita tietokirjoja ovat Risto Uimosen teos Tulos tai ulos – Juha Sipilän myrskyisä pääministerikausi, Riku Siivosen kirjoittama Sampo Kaulanen – Suomen sympaattisin kauppias, Juhana Torkin ja Sami Miettisen Uusi neuvotteluvalta, Teemu Keskisarjan, Markku Kuisman ja Kai Häggmanin 1939 – Suomen kohtalonvuosi, Herman Lindqvistin Mannerheim – Mies naamion takana, ruotsalaisen Soki Choin Suolistovallankumous, Elise de Rijckin Bucket List – 500 asiaa jotka haluat kokea elämäsi aikana, Austin Kleon Varasta kuin taiteilija sekä käsityökirjoissa Saara ja Laura Huhdan Uuden kaavan mukaan ja Marttojen parhaat villasukat. Suosittu Elma van Vlietin Kerro minulle –sarja täydentyy Perhevisalla.

Lasten- ja nuortenkirjat

Pikku Kakkosen iltasatukirja kokoaa yhteen Pikku Kakkosen satuhetkistä tutut tarinat. Mukana ovat Juha Itkonen, Markus Kajo, Tuomas Kyrö, Heli Laaksonen, Tuomas Marjamäki, Tuomas Mattila, Kreetta Onkeli ja Juuso Räsänen. Rinna Saramäen kirjoittama ja Sami Saramäen kuvittama Taskulamppuseikkailu: Maan uumeniin on jatkoa Runeberg-ehdokkaana olleelle Meren syvyyksiin -seikkailulle. Muita pienten lastenkirjoja ovat Kaija Pannulan ja Netta Lehtolan Kettujuttuja, Taru Viinikaisen ja Oili Kokkosen Tiltu ja Lettu – Kadonneet puutarhatontut, Merja Jalon, Marvi Jalon ja Reetta Niemensivun Onnenkepparit – Kadonnut raippa, Rhiannon Fieldingin ja Chris Chattertonin Kymmenen minuutin iltasatu: Pikku yksisarvinen, Tom Fletcherin Tässä kirjassa asuu lohikäärme! Astrid Lindgrenin rakastetuista klassikoista julkaistaan Eemelin kootut metkut uutena värikuvitettuna laitoksena sekä Melukylän lasten uudet kujeet Kristiina Rikmanin uutena suomennoksena.

Lukemaan opettelevien suositussa Lukupalat-sarjassa ilmestyy kolme uutta teosta: Mika Wickströmin ja Mari Ahokoivun Totti ja saksipotku, Vuokko Hurmeen ja Tiina Konttilan Eläinhoitola Pehmo ja kiero rakki ja Magdalena Hain ja Teemu Juhanin Painajaispuoti: Hampaat hukassa. Roope Lipastin ja Harri Oksasen Lätkä-Laurin jääkiekkokirja sisältää Saku Koivun treenivinkit nuorille pelaajille. Jukka-Pekka Palviaisen ja Christel Rönnsin suosittu Allu-sarja jatkuu teoksella Allu ja kummituskartano. Muita syksyn lastenkirjoja ovat Heli Rantalan ja Henna Ryynäsen Suurenmoinen sitruunaseikkailu ja Vuokko Hurmeen ja Anni Nykäsen Timanttia tietoa: Karkkikirja. Muumi-kirjoissa julkaistaan Muumi-askartelukirja ja Minna Honkasalon ja Janina Ahlforsin Muumi Museokirja.

30-vuotis-kirjailijajuhlavuottaan viettävän Timo Parvelan, Bjørn Sortlandin sekä kuvittaja Pasi Pitkäsen Kepler62-sarja jatkuu teoksilla Kepler62 Uusi maailma: Saari ja Kepler62 Uusi maailma: Kuiskaajien kaupunki. Max Brallierin ja Douglas Holgaten Maailman viimeiset tyypit -sarja jatkuu osalla Zombiparaati. Suosikkisarjoihin lukeutuu myös Jeff Kinneyn Neropatin päiväkirja, jonka 14. osa ilmestyy marraskuussa.

Syksyllä ilmestyvät myös Eoin Colferin Artemis Fowl, Val Emmichin, Steven Levensonin, Benji Pasekin ja Justin Paulin Rakas Evan Hansen, Sanna Iston Sirpale, Stephanie Garberin Finale – Caraval 3, Sofie Froysaan ja Ulrikke Falchin Tyttövoimaa! Ensiapupakkaus.

Sarjakuvissa ilmestyy Kati Kovácin Quo vadis, Katalin?, jossa machot saavat kyytiä suomalaiselta saparopäältä. Riad Sattoufin Tulevaisuuden arabi 4 – Lapsuus Lähi-idässä 1987–1992 on ajankohtaisen Lähi-itä-kronikan käänteentekevä osa.

 

WSOY:n katalogi on kokonaisuudessaan luettavissa täältä:

https://issuu.com/kirja/docs/wsoy_syksy_2019

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Suomennettu kaunokirjallisuus sekä lasten- ja nuortenkirjat: Viestintäpäällikkö Ina Westman, ina.westman@wsoy.fi, puh. 040 5544 543

Kotimainen kaunokirjallisuus ja tietokirjallisuus: Markkinointi- ja viestintäpäällikkö Satu-Maria Rastas, satu-maria.rastas@wsoy.fi, puh. 050 361 7980.

Arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi

Painokelpoiset kansi- ja kirjailijakuvat:

www.wsoy.fi/medialle/kuvapankki