Pääkaupunkiseudulla koulunsa aloittaville jaetaan Lukupalat-sarjan kirjalahja elokuussa

17.5.2017

Elokuussa koulutiensä aloittavat suomenkieliset pääkaupunkiseudun lapset saavat WSOY:n ja Helmet-kirjastojen yhteislahjoituksena Paula Norosen ja Kati Närhin Lukupalat-sarjan kirjan Yökoulu ja kauheat naapurit. WSOY ja Helmet-kirjastot toivovat kirjalahjan innostavan lapsia lukemaan opettelussa ja tarjoavan mukavia yhteisiä hetkiä vanhempien ja kirjallisuuden parissa. Helmet lahjoittaa omat teokset myös ruotsin- ja venäjänkielisille koulunsa aloittaville.

”Lukupalat-sarjan tavoitteena on tarjota helppoa, houkuttavaa ja koukuttavaa luettavaa kirjojen ahmimisikäänsä aloitteleville”, kertoo WSOY:n lasten- ja nuortenkirjallisuuden kustannuspäällikkö Paula Halkola.

”Olenkin suunnattoman iloinen, että juuri Norosen ja Närhin Yökoulu ja kauheat naapurit valittiin Helmet-kirjastojen kampanjaan. Uskon, että tarinan huumori ja kevyt kauhuteema onnistuvat valloittamaan puolelleen monenlaiset ensiluokkalaislukijat ja tarjoamaan innostavan vaihtoehdon ruutuajalle”, Halkola jatkaa.

Yökoulu ja kauheat naapurit jatkaa kirjailijana, kolumnistina ja koomikkona tunnetun Paula Norosen yökouluun sijoittuvaa kirjasarjaa, joka on pullollaan päätöntä huumoria ja jännittäviä tapahtumia. Sarjakuvataiteilija Kati Närhin piirtämät kuvat zombien, vampyyreiden ja muiden yökoululaisten seikkailuista saavat pienen lukijan selkäpiin karmimaan juuri sopivasti.

WSOY:n vuonna 2016 lanseeraama Lukupalat on helppolukuinen kirjasarja lukemaan opetteleville 6–8-vuotiaille. Sarjan kirjat ovat nelivärikuvitettuja ja suunniteltu luettavaksi yhdeltä istumalta. Sarjan tekijät ovat Suomen suosituimpia lastenkirjailijoita ja lastenkirjakuvittajia.

Koulutulokkaat kutsutaan elokuussa tutustumaan kirjastoon, mistä kirjalahjan voi noutaa. Samalla on mahdollista myös hankkia lapselle oma kirjastokortti, jos sitä ei vielä ennestään ole.

Lisätiedot:
Leena Salmio | lasten- ja nuortenkirjallisuuden projektipäällikkö | WSOY
leena.salmio@bonnierbooks.fi

Marjut Saloniemi | viestintäkoordinaattori | Helmet-kirjastot / Espoon kaupunginkirjasto
marjut.saloniemi@espoo.fi