Perinnemestari opastaa mökkiremonttiin vanhaa kunnioittaen

2.3.2015

Perinnemestari kesämökki on tehty sekä vanhoja mökkejä etsiville ensiostajille että rakentajille, jotka tahtovat säilyttää luonnonmukaisen ja hengittävän mökin myös modernisointien yhteydessä. Yhä useampi suomalainen haluaa kunnostaa kesämökin myös talvikäyttöön, mikä on otettu kirjan ohjeissa huomioon.

”Perinnemestarin ohjeilla tehty remontti on erilainen kuin nopeat muodonmuutokset. Perinteiset materiaalit eivät ole kalliita eivätkä vanhanaikaiset rakennustavat monimutkaisia, mutta vanhaa taloa kunnioittava remontti vaatii malttia. On ensin perehdyttävä talon historiaan ja sen rakennustapoihin; vasta sitten voi alkaa varovaisen purkamisen ja harkitun korjaamisen. Kuka tahansa oppii perinneremontoimaan, jos vain haluaa”, sanoo Hannu Rinne.

Mökin remontoiminen käydään kirjassa läpi kivijalasta vesikattoon: kuinka maalata, tapetoida, lasittaa, muurata jne. Talotekniikasta kerrotaan, miten lämmitys, vesijärjestelmät, ilmastointi ja sähköt saadaan toimiviksi vanhassa rakennuksessa. Perinnemestari ohjeistaa myös jätevesiasetuksen vaatimuksissa ja opastaa pihatöissä.

Hannu Rinne (s. 1964) tunnetaan vanhojen rakennusten puolestapuhujana. Hän asuu Pyhtäällä Kiviniemen kartanoa. Rinne on aiemmin julkaissut teokset Perinnemestarin remonttikirja – Hyvin korjattu on parempi kuin uusi (2010), Perinnemestarin matkaopas rannikon puukaupunkeihin (2012), Perinnemestarin rintamiestalo – Kunnostus ja ylläpito (2013) sekä Perinnemestarin klapikirja (2013).

Perinnemestarin kesämökki #kirja-palvelussa

Hannu Rinne: Perinnemestarin kesämökki. Kunnostaminen kesä- ja talvikäyttöön
WSOY
272 s.

Lisätiedot: Tuottaja Mari Nieminen mari.nieminen@bonnierbooks.fi / 050 548 0709
Arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi