Runeberg Junior -palkinto Roope Lipastin Palavan kaupungin lapset -romaanille

2.2.2023

Tämän vuoden Runeberg Junior -lastenkirjallisuuspalkinnon saajaksi on valittu Roope Lipastin historiallinen seikkailuromaani Palavan kaupungin lapset (WSOY).

Voittajan valitsi 130 porvoolaista esikoulu- ja kouluikäistä lasta, jotka muodostivat raatiryhmiä. Kirjastonjohtaja Tapani Häkkisen, sarjakuvataiteilija ja graafinen suunnittelija Kaisa Lekan sekä Porvoon vanhempainyhdistysten puheenjohtaja ja Uusimaan kolumnisti Marika Salomaan muodostama esiraati kuvaili voittajateosta näin:

Palavan kaupungin lapset on Roope Lipastin kirjoittama historiallinen seikkailu, jossa kolmen lapsen elämä mullistuu heidän joutuessaan keskelle Turun paloa. Kirja kertoo monipuolisesti ystävysten tulevaisuudensuunnitelmista, 1800-luvun yhteiskuntarakenteesta sekä äärimmäisestä katastrofista lasten näkökulmasta. Vaaran vaaniessa jokaisen nurkan takana tarinan tunnelma on käsin kosketeltava ja mukaansa tempaava.”

Runeberg Junior -palkinto on Porvoon kaupungin ja KSF Media / Sanomalehti Östnylandin yhteinen 10 000 euron suuruinen lastenkirjallisuuspalkinto, joka jaettiin nyt seitsemännen kerran. Kilpailuun osallistui sekä suomen- että ruotsinkielisiä kirjoja. Kunniamaininnan sai tänä vuonna Sofia Chanfreaun ja Amanda Chanfreaun kirja Giraffens hjärta är ovanligt stort (Schildt & Söderströms). 

Lisätiedot: Palkintokoordinaattori Catharina Latvala, catharina.latvala@porvoo.fi, 040 6214937

Arvostelukappalepyynnöt: tiedotus@wsoy.fi